İstanbul'da "İran Kültür Haftası"

İstanbul'da "İran Kültür Haftası"

Etkinlik, 5-9 Mayıs tarihlerinde Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, Türkiye ile İran arasındaki kültürel-sosyal ilişkilerin gelişmesine katkı sunacak "İran Kültür Haftası" etkinliği düzenlenecek.

Etkinlik, Maltepe Belediyesi ev sahipliğinde 5-9 Mayıs tarihlerinde Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İran Kültür Haftası, 5 Mayıs'ta "Komşunun Komşuya Kültür Seslenişi" sergisiyle başlayacak. Sergide, Erdebil eyaletinin el sanatları, kültürü ve geleneksel müzikleri ziyaretçilere tanıtılacak.

Etkinlik kapsamında, dünya sinemasında adını duyuran İran sinema filmlerinden örnekler sunulacak.

Bu çerçevede 8 Mayıs'ta “Kolay Gelsin” ve "Bir Küp Şeker" isimli filmler sinemaseverlerle buluşacak.

Muğam, halk mahnıları, aşık havaları, lirik müzik gibi geleneksel İran ve Azeri müziğini icra eden "Hatayi" müzik grubu da aynı gün sahne alacak. 10 müzisyen ve dört vokalden oluşan topluluk, Maltepe’de müziğin evrenselliğini bir kez daha vurgulayan bir konsere imza atacak.

İran Kültür Haftası’nın resmi kapanış töreni ise 9 Mayıs'ta yapılacak. Hatayi Müzik Grubu, kapanış töreninde davetlilerin karşısına çıkacak. Kapanış töreninde, İran sinemasının başarılı yönetmenlerinden Homayoon Assadian’ın "Ay Yüzünü Öpmek" isimli filminin gösterimi yapılacak, yönetmenle sinema üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :