İstanbul'da hırsızlık operasyonu

İstanbul'da hırsızlık operasyonu

Kent genelinde evden, iş yerinden, otodan hırsızlık ve oto hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 11 şüpheliden 10'u tutuklandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da evden, iş yerinden, otodan hırsızlık ve oto hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 11 şüpheliden 10'u tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kent genelinde evden, iş yerinden, otodan hırsızlık olaylarının artması üzerine şüphelileri yakalanmak için çalışma başlattı.

Teknik ve fiziki çalışmanın ardından şüphelilerin kimliklerini belirleyen ekipler, 24 Mayıs'ta İstanbul ve Çanakkale'de 19 adrese baskın düzenledi.

Operasyonda aralarında suç örgütü liderli Ahmet S'nin de bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı. Yaşı küçük olan şüpheli Çocuk Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada Esenyurt'ta bir iş yerinden çalınan çok sayıda medikal malzeme, 2 ruhsatsız tabanca, 23 fişek, 2 sahte plaka, 3 cep telefonu ile hırsızlıktan elde edildiği değerlendirilen 2 bin 500 lira ele geçirildi.

Şüphelilerin Bakırköy'de bir evden çelik kasa çalma anları apartmanın güvenlik kamera görüntülerine yansıdı. Görüntülerde 3 şüphelinin girdikleri bir apartman dairesinden çaldıkları çelik kasayı halının üzerine koyup sürükleyerek götürmeleri görülüyor.

Ayrıca şüphelilerin iş yerlerinden kasa ve televizyon çalma anları ile bir otomobilden hırsızlık yaptıkları anlar çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u tutuklanırken, yaşı küçük olan şüpheli ise adli kontrol şartıyla salıverildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :