İstanbul'da Hırsızlığa Yönelik Operasyon

İstanbul'da Hırsızlığa Yönelik Operasyon

Silivri, Avcılar, Esenyurt ve Küçükçekmece'deki eş zamanlı operasyonda yakalanan 4 kişi tutuklandı - Aynı örgütle hareket ettiği ileri sürülen ve operasyonda yakalanamayan bir şüpheli de Avcılar'da gözaltına alındı

İSTANBUL (AA) - Silivri, Avcılar, Esenyurt ve Küçükçekmece'de hırsızlık olaylarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanan 4 kişi tutuklandı.  

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, son dönemlerde Silivri'de hırsızlık olaylarının artış göstermesi üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararıyla 12 Mayıs'ta Silivri, Avcılar, Esenyurt ve Küçükçekmece'de tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi.

Organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen ve 111 failli meçhul olayın aydınlatıldığı operasyonda yakalanan 4 kişinin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı kaydedildi.  

Aynı örgütle hareket ettiği ileri sürülen ve operasyonda yakalanamayan E.K'nın da dün Avcılar'daki bir hurdacıda çalıntı malzemeleri satmaya çalışırken gözaltına alındığı bildirildi. 

Şüphelinin aracında yapılan aramada, çalıntı olduğu belirlenen 8 matkap, kaynak makinesi, taşlama makinesi ve bir bir miktar kablo ele geçirildiği aktarıldı.  

"Organize suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, konut dokunulmazlığını ihlal, mala zarar vermek, otodan hırsızlık, bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hırsızlığı, iş yerinden hırsızlık"  suçlarından kaydı ve hakkında 18 yakalama kararı bulunan E.K'nın, jandarmadaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edileceği belirtildi.  

Hırsızlık olaylarına karıştıkları ileri sürülen şüpheliler İ.G, B.K, G.C ve G.K'nın yakalanması için de çalışmaların sürdüğü ifade edildi.  

Kaynak:Haber Kaynağı