İstanbul'da ebola şüphesiyle karantinaya alınan hasta

İstanbul'da ebola şüphesiyle karantinaya alınan hasta

Sağlık Bakanlığı:

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığı, Nijerya'dan gelen ve belirtiler üzerine karantinaya alınan kadın yolcunun, ileri tetkikler sonucunda Ebola olmadığının kesinleştiğini, bugün taburcu edilerek İtalya'ya uğurlanmasının planlandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Nijerya'dan THY uçağı ile gelen ve Ebola şüphesi ile gözlem altına alınan İtalyan hastanın, yapılan ileri tetkikler sonucunda Ebola virüsü taşımadığının tespit edildiği belirtildi.

İtalyan uyruklu 23 yaşındaki kadın yolcunun, yüksek ateş ve kusma şikayeti sonrasında, Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi ile temasa geçildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kadın yolcu, uçaktan indirilmeden tedbir amaçlı gözlem altına alınarak, özel donanım sağlanan 112 Acil ambulansı ve şeffaf karantina kabini ile İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilmişti.

Nijerya'da sıtma teşhisi konularak tedavisine başlanan hastanın uzmanlar tarafından yapılan muayene ve ileri tetkikler sonucunda Ebola olmadığı kesinleşmiştir. Genel durumu iyi olan hastanın bugün saat 12.00'de taburcu edilerek İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan İtalya'ya uğurlanması planlanmaktadır."

Kaynak:Haber Kaynağı