İstanbul'da dolandırıcılık operasyonu

İstanbul'da dolandırıcılık operasyonu

Kimyasal madde sürdükleri paraları çoğaltacaklarını söyleyerek, dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen yabancı uyruklu iki kişi tutuklandı

İSTANBUL (AA) - Güngören'de, dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen yabancı uyruklu iki kişi tutuklandı. 

Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 29 Haziran'da başvuran M.N.U. (35) adlı esnaf, 26 Haziran'da iş yerine gelen Liberya uyruklu E.W. ile Gabon uyruklu A.M'nin 800 bin dolarlık tekstil malzemesi almak istediğini söylediği ve daha sonra iş yerinden ayrıldığını bildirdi. 

M.N.U, aynı gün şifreli bir kasa geri gelen yabancı uyruklu iki kişinin, kasada 800 bin dolar bulunduğunu belirterek tekstil malzemelerini peşin almak istediklerini anlattı. Şüphelilerin bir miktar siyah renkli kağıt, kimyasal bir sıvı ve bantla sarılmış kağıt parçası çıkarttığını ifade eden M.N.U, kendisinden özel bir solüsyonla parayı çoğaltacaklarını söyleyerek 50 bin dolar isteyen şüphelilere, 5 bin dolar verdiğini aktardı. 

Şüphelilerin dalgınlığından yararlanıp verdiği parayı alarak iş yerinden ayrıldığını dile getiren M.N.U, söz konusu iki kişiden şikayetçi oldu. 

Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu yerleri tespit edilen E.W. (38) ile A.M. (29) gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 1 para kasası, 13 siyah renkli kağıt, üzerinde dolar banknotunun silueti bulunan ve seri numarası olmayan kağıtlar, poşet içerisinde toz halinde solüsyon ile M.N.U'dan aldıkları 5 bin dolar ele geçirildi. 

Emniyette işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen iki şüpheli tutuklandı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı