İstanbul'da denize açılan gençleri arama çalışmaları

İstanbul'da denize açılan gençleri arama çalışmaları

AFAD, çevik kuvvet ve jandarmanın da aralarında bulunduğu ekipler, kıyıda arama çalışması başlattı

İSTANBUL (AA) - Kumburgaz Kamiloba sahilinden 17 Ağustos'ta kiraladıkları deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan gençleri bulmak için kıyıda arama çalışması başlatıldı. 

İstanbul Valiliği Basın Danışmanı ve Kriz Merkezi İletişim Koordinatörü Bekir Kaplan, gençlerin deniz bisikletini kiraladıkları yerde, arama çalışmalarına katılacak ekiplere hitaben yaptığı konuşmada, her sabah ve akşam kayıp yakınlarına arama çalışmaları hakkında bilgi verdiklerini hatırlattı.

Bu sabah hava şartlarının denizde arama yapmak müsait olmadığına dikkati çeken Kaplan, "Hava müsait olmadığı için deniz üzerinde yapılan aramamızda bir aksama söz konusu. Ailelerin bir ricası vardı. Acaba rüzgarlı havada kıyıya vurur mu?  Biz her türlü emare, görüş ve öneriyi değerlendirerek, İstanbul Valimizle paylaştık. Hem valimiz, il jandarma komutanımız hem de emniyet müdürümüz bu konuda gerekli  hassasiyeti gösterdi. Sizlerle kıyıda arama çalışması başlatacağız. Hava şartları böyle olduğu müddetçe bu çalışmayı sürdüreceğiz. Her bulgu bizim için önemli. Bu hassasiyeti taşıdığınızı biliyorum" diye konuştu. 

Kaplan, jandarma, polis ile ​Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin yanı sıra diğer arama kurtarma birliklerinin de kıyıdaki çalışmaya katıldığını kaydetti. 

Büyükçekmece Emniyet Müdürü Murat Başıbüyük, kaybolan gençlerin cesetlerinin sahile vurma ihtimali nedeniyle karadan arama yapacaklarını ifade etti. Büyükbaşı, polislerden olayın meydana geldiği yerden başlamak üzere bölgede geniş çaplı arama yapmalarını ve gençlerle ilgili herhangi bir işaret bulmaları halinde kriz merkezine bilgi vermelerini istedi.  

Polislere arama hakkında teknik bilgiler veren AFAD İstanbul Arama Kurtarma Müdürü Can Avcı, hava koşulları nedeniyle arama için botların bugün yetersiz kaldığını aktardı.

Avcı, kıyıda arama çalışmaları yapmak için polislerin yardımına ihtiyaç duyduklarını belirterek, çalışma şekli hakkında şu bilgileri verdi: 

"İkiye bölünerek, küçük timler halinde çalışma yapacaksınız. Tim sorumlularının direktifleri doğrultusunda hareket etmenizi ve çok dikkatli olmanızı rica ediyoruz. Sadece karaya yoğunlaşmak gibi bir hatamız olmasın. Görüş mesafesinde açıkları kontrol etmeyi ihmal etmeyelim. Su üstünde herhangi bir cisme rastladığınızda bunu es geçmeyin, telsizlerle merkezimize haber verin. Kayalıklara ve çalılıklara, kaya ve maki diplerine, kuytu alanlara detaylı bakmayı ihmal etmeyin. Şüphelendiğiniz her cisme odaklanın ve bize bilgi verin."  

Konuşmaların ardından 100 kişilik çevik kuvvet ekibi ve Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler ikişerli gruplara ayrılarak kıyada arama çalışması başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı