İstanbul'da denize açılan 5 kişiyi arama çalışmaları

İstanbul'da denize açılan 5 kişiyi arama çalışmaları

İDO kaptanı, olayın yaşandığı gün telsiz konuşmasında, Kıyı Emniyeti yetkilisine "Büyükçekmece'nin açığında Yeşilköy'e doğru ilerliyorum. 4 mil gerimde bir ufak teknenin içinde iki kişi gözükmüş. Ben bulamadım zaten zor duruyorum" bilgisini iletti

İSTANBUL (AA) - İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'ye (İDO) ait deniz otobüsünün kaptanı, 5 kişinin Kumburgaz sahilinden deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolduğu 17 Ağustos'ta telsizle Kıyı Emniyeti yetkilisine "Büyükçekmece'nin açığında Yeşilköy'e doğru ilerliyorum. 4 mil gerimde bir ufak teknenin içinde iki kişi gözükmüş. Ben bulamadım zaten zor duruyorum" bilgisini iletti.

Kumburgaz sahilinden deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 kişinin İDO'ya ait deniz otobüsünün yolcuları tarafından görüldüğü iddiaları üzerine, kaptan ile Kıyı Emniyeti yetkilisi arasındaki telsiz konuşması basına yansıdı. 

Konuşmada kaptan, Kıyı Emniyeti yetkilisine "Büyükçekmece'nin açığında Yeşilköy'e doğru ilerliyorum. Benim 4 mil gerimde bir ufak teknenin içinde iki kişi gözükmüş. Ben bulamadım zaten zor duruyorum burada. Sallanıyorum şu anda. El sallamışlar, bana geç intikal etti. Ben göremedim dürbünle. Bunu sektör Marmara'ya bildirmek istiyorum" bilgisini ulaştırdı.

Kıyı Emniyeti yetkilisi de "Anlaşıldı Kemal Reis-5" yanıtını verdi.

Kamiloba sahilinde 4 gün önce öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan Mikail Çelik, Serdar ve Doğan Demir kardeşler, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi kayboldu, arama çalışmalarından şu ana kadar sonuç alınamadı.

İddialar üzerine İDO'dan yapılan açıklamada, "Kaptanın yaptığı kontrollerde herhangi bir bulguya rastlamamış, bunun üzerine kaptan, yolcuların yaptığı ihbarı esas alarak, derhal Kıyı Emniyeti'ni, bağlı sektör Marmara'yı 14. Kanal'dan aramış, bulundukları koordinatı ve ihbar edilen olayın mevkisini bildirmiştir, ihbarın alındığının teyidini yapmıştır" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı