İstanbul'da asayiş uygulamaları

İstanbul'da asayiş uygulamaları

Kumar oynattıkları, fuhuş yaptıkları ve buna aracılık ettikleri, sigortasız işçi çalıştırdıkları gerekçesiyle bazı kişiler hakkında adli ve idari işlem yapıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da kumar oynattıkları, fuhuş yaptıkları ve buna aracılık ettikleri, sigortasız işçi çalıştırdıkları gerekçesiyle bazı kişiler hakkında adli işlem yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği ekipleri, kent genelinde çalışma gerçekleştirdi. 

Bu kapsamda, Avcılar ve Bahçelievler'de fuhuşa aracılık ve yer temin etmek suçundan biri kadın 2 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

Fatih'te bir iş yerine yönelik denetimde muhafaza altına alınan 13 kadın hakkında idari işlem ve bir kişinin sigortasız çalıştırıldığı tespit edilmesi üzerine iş yeri sorumlusu hakkında sigortasız işçi çalıştırmak suçundan idari işlem uygulandı. 

Bahçelievler'de ruhsatsız faaliyet gösteren iş yerine yönelik çalışmada, kumar oynayan 29 kişi hakkında idari işlem, kumar oynanması için yer ve imkan sağlayan bir kişi hakkında ise adli işlem gerçekleştirildi.  

Beykoz'da ruhsatsız  faaliyet gösteren iş yerinde 9 kişiye idari işlem, kumar oynanması için yer ve imkan sağlayan bir kişiye adli işlem yapıldı. İş yerinde 1 kuru sıkı tabanca ve 2 pos makinası ele geçirildi.

Fuhuş konusuyla ilgili sokak çalışmalarında Beyoğlu ve Fatih'te 10 kadın hakkında idari işlem uygulandı. 

Arnavutköy'de ruhsatsız faaliyet gösteren bir iş yerindeki denetimde, kumar oynayan 3 kişi hakkında idari işlem, kumar oynanması için yer ve imkan sağlayan bir kişi hakkında ise adli işlem yapıldı. İş yerinde bir ruhsatsız tabanca, 16 MKE yapımı 9 milimetre çaplı dolu fişek bulunan şarjör ve bir 7,65 çaplı tabanca, 6 televizyon, bir kamera, 90 numaralı tombala topu, 750 tombala pulu, 70 numaralı tombala kartı, 2 tombala makinası, bir cep telefonu ve SİM kartlar ele geçirildi. 

Esenler'de ruhsatsız faaliyet gösteren iş yerine gerçekleştirilen denetimlerde 3 kişi hakkında idari işlem, kumar oynanması için yer ve imkan sağlayan ve sigortasız işçi çalıştıran bir kişi hakkında adli işlem uygulandı. Denetimde, 2 zar, 180 oyun pulu ve 400 liraya el konuldu. 

Kadıköy'de müşteri olduğu tespit edilen 1 erkek şahıs ve fuhuş yaptığı tespit edilen Özbekistan uyruklu bir kadın hakkında idari işlem yapıldı. 

Şişli'de de bir kadın hakkında fuhuş yapmaktan idari işlem gerçekleştirildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı