İstanbul'da "arkadaş" cinayeti

İstanbul'da "arkadaş" cinayeti

Arkadaşını öldürüp villasının bahçesindeki kümese gömdüğü öne sürülen kişi tutuklandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da arkadaşını öldürüp villasının bahçesindeki kümese gömdüğü öne sürülen kişi tutuklandı. 

Alınan bilgiye göre, Bahçelievler'de oto galericiliği yapan 35 yaşındaki Özgür Yalçınkaya'dan haber alamadıklarını belirten yakınları, 17 Eylül'de polise başvurdu. 

İhbar üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Yalçınkaya'nın 16 Eylül'de oto galericilik yapan arkadaşı Recep A. ile buluştuğunu tespit etti.

Emniyette sorgulanan Recep A'nın ifadesini şüpheli bulan polis, Recep A. ile Yalçınkaya'nın 16 Eylül'de buluştukları yerdeki MOBESE ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. İncelemede, Recep A. ve Yalçınkaya'nın bulunduğu otomobili, A'nın şoförü Bayram A'nın kullandığı belirlendi. 

Bayram A'yı da sorgulayan polis, Recep A'nın ''daha önce bir otomobil alışverişinde kendisini zarara uğrattığı'' gerekçesiyle kavga ettiği Yalçınkaya'nın otomobilinde 4 el ateş edilerek öldürdüğünü ve cesedin bagaja konularak önce Bağcılar'daki bir adrese, ardından başka bir otomobille Recep A'nın Çatalca'daki villasına götürülüp kümese gömüldüğünü ortaya çıkardı.

Polis ekipleri, olayın aydınlatılması üzerine gittikleri villada kazı çalışması yaparak, Yalçınkaya'nın cesedini topraktan çıkardı. 

Olayı bilmesine rağmen durumu güvenlik güçlerine bildirmediği gerekçesiyle Recep A'nın babası Mustafa A. da gözaltına alındı. 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Recep A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, baba Mustafa A. savcılık sorgusunun ardından, şoför Bayram A. ise çıkarıldığı mahkemede adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı