İstanbul'da Aksa'ya destek konferansı

İstanbul'da Aksa'ya destek konferansı

Mescis-i Aksa'ya destek konferansı,"Dünya Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya Destek Günü" programıyla sona erdi

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da düzenlenen Mescis-i Aksa'ya destek konferansı,"Dünya Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya Destek Günü" başlıklı programla sona erdi.

Saldırganlığa Karşı Küresel Girişim'in düzenlediği “Aksa'ya Destek: Ümmetin Meseleleri ve Eylem Öncelikleri" başlıklı konferans, "Dünya Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya Destek Günü" programıyla sona erdi.

Saldırganlığa Karşı Küresel Girişim'in öncülüğünde başta Filistin dışında faaliyet gösteren Filistin Alimleri Heyeti ile İrade Derneği olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun katkıda bulunduğu konferansta Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal'e vekaleten konuşan Hamas Siyasi Büro üyesi Muhammed Nezzal, "Bugün burada Batı Şeria'da tutuşan, son 30 yıl içerisindeki 3. İntifada niteliğindeki Kudüs İntifadasına destek vermek için toplandık. Bu Filistin halkından bir mesajıdır. Bizi çepeçevre saran zor şartlara rağmen teslim olmayacağız" dedi.

"Filistin'in tüm Müslümanların" olduğunu belirten Nezzal, "Filistin İslam ümmetinin temel meselesidir" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da Kudüs için İstanbul'da yapılan konferansın en güzel konfernladan biri olduğunu belirtti.

Yılmaz, "Allah için cem olmak, bir araya gelmek, toplanmak elbette güzel ama Kudüs için Mescid-i Aksa için İstanbul'da bir araya gelmek daha da güzel. Kudüs için Aksa için kardeşlik için dostluk için İslam dünyasının bütün kardeşleriyle bir araya gelmek daha da güzel bir şey. Gezemesek de tozmasak da orası bizim" diye konuştu.

Kudüs tarihinin dinler ve insanlık tarihi kadar eski olduğunu belirten Yılmaz, "Bu kutsal topraklar çok sayıda peygamberin vatanı, tarihin, dinlerin, imanın ve cihadın merkeziydi. Bugün Müslümanların uğradığı zulüm, ümmetin ortak çilesi. İslam ümmeti Mescid-i Aksa'dan yeniden dirilecek" ifadesini kullandı.

Program, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ile Hamas Siyasi Büro üyesi Nezzal'ın konuşması, şiirler ve marşlarla sona erdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :