İstanbul'da 92 polisin "ByLock" davası

İstanbul'da 92 polisin "ByLock" davası

FETÖ'ye yönelik yapılan soruşturmalar kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 80'i tutuklu, 12'si firari 92 sanığın yargılandığı davanın duruşması yarına ertelendi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla tutuklanan aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 80'i tutuklu 12'si firari 92 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması tamamladı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısında yapılan binadaki salonda görülen duruşmada, savunma yapan tutulu sanık Mehmet Kımırtı, ByLock'u kesinlikle kullanmadığını belirterek suçlamaları reddetti.

FETÖ'yle bağlantısının olmadığını öne süren Kımırtı, "Hayatımın hiçbir evresinde herhangi bir terör örgütüyle iltisakım olmamıştır. Meslek hayatım boyunca amirlerimden başka kimseden emir almadım. Daima devletimin polisi oldum. Hiçbir zaman operasyonel şubelerde çalışmadım. Bank Asya'da hiçbir zaman hesabım olmamıştır. Hakkımda bütün deliller toplanmış ve delilleri karartma şüphem yoktur. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Söz alarak savunmasını yapan tutuklu sanık Mehmet Emin Güler ise kendisi adına sahte bir telefon hattının çıkarıldığını iddia etti.

Söz konusu telefon hattının sözleşmesinde farklı isim ve imzanın bulunduğunu kaydeden Güler, "17-25 olaylarından sonra polislik mesleğine girişlerde yönetmelik değişikliği oldu. Ben de bu yönetmelik sonrasında polis oldum. Zaten hakkımda FETÖ örgütle alakalı bir şey olsaydı polis olamazdım. 15 Temmuz günü sosyal medyada yaptığım paylaşımlar ortadadır. Hain terör örgütü FETÖ'yle bir ilgim yoktur. Her zaman devletimin ve milletimin polisi oldum. Üzerime çıkarılan açık bir hat olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle bu hattı ben kullanmadım. Zaten hattın sözleşmesinde de başkasına ait olduğu ve imzaların farklı olduğu açıkça görülüyor." ifadelerini kullandı.

Savunmasını tamamlayan tutuklu sanık Mehmet Ünal, eğitim hayatının devlet okullarında geçtiğini ve babasının tavsiyesiyle polis olduğunu söyledi. ByLock programını kullanmadığını ileri süren Ünal, şöyle devam etti:

"Mersin'de bir adrese ait internet hattından Bylock kullanılmış. İfade verdiğim sulh ceza hakimi, bana Mersin'de bir internet hattının adıma kayıtlı olduğunu söyledi. Ben de kendisine kesinlikle Mersin'de bulunmadığımı ve böyle bir internet hattımın olmadığını söyledim. Bir hatanın olduğu belli. Günlerce tahliye edilmeyi bekliyorum ama henüz böyle bir durum olmadı."

Söz alan tutuklu sanık Mehmet Duman, suçlamaları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu.

ByLock indirildiği iddia edilen telefonunu emniyete teslim ettiğini anlatan Duman, "Hiçbir şekilde telefonuma şifre koymadım ve format atmadım. Ben bu programı indirmedim ve kullanmadım. FETÖ örgütünün üyesi veya sempatizanı değilim. Bu örgüte hiçbir şekilde maddi yardımda bulunmadım. ByLock konusunda yanlış tespitlerin olduğunu buradaki bazı arkadaşlar da söyledi. Benim de bu yanlış tespit sonucu ismimin karıştığını düşünüyorum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Kaçma şüphem yoktur. Bütün bu hususların göz önünde bulundurmanızı talep ederek tahliyemi istiyorum." şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık savunmalarının tamamlanması için duruşmayı yarına ertelendi.​

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :