İstanbul’da 1 Mayıs

İstanbul’da 1 Mayıs

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: - "Bizler, işçilerle, emekçilerle, halklarımızla beraber emek, barış ve demokrasi için bugün ve yarın bir araya geleceğiz. Hiçbir müdahale, engel ve barikat, halklarımızın yan yana gelmesine engel olamayacak"

İSTANBUL (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, polisin 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı Bakırköy pazar meydanı çevresindeki tutumunu eleştirerek, "Bizler, işçilerle, emekçilerle, halklarımızla beraber emek, barış ve demokrasi için bugün ve yarın bir araya geleceğiz. Hiçbir müdahale, engel ve barikat halklarımızın yan yana gelmesine engel olamayacak." dedi.

Yüksekdağ, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının yapıldığı Bakırköy’deki alanda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Amedspor pankartı nedeniyle 15 gencin miting alanına girişine izin verilmediğini söyleyen Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"İkinci arama noktasında sudan bahanelerle insanların elindeki parti bayrakları ve 1 Mayıs’ın mücadele sembollerinin indirilmesi… İnsanların alana tek tip girmesini istiyorlar. Alana giriş noktası daracık bir koridor ve her taraf polis bariyerleriyle kapatılmış durumda. Adeta 1977’nin provası anlamına gelecek bir müdahale gerçekleştiriliyor."

Yüksekdağ, kitlenin soğukkanlılığını koruduğunu ve böylece çok daha olumsuz bir tablonun ortaya çıkmasının engellendiğini ifade ederek, sendikaların gösterdiği iyi niyete, insanların 1 Mayıs’ta bir araya gelme çağrısı yapıp bunun arkasında durmasına ve alanda yapıcı bir davranış gösterilmesine rağmen emniyet güçlerinin "Yan yana gelemezsiniz, 1 Mayıs sembollerini taşıyamazsınız" mesajı verdiğini öne sürdü.

Polisin müdahalesinin özellikle HDP kortejine dönük olduğunu savunan Yüksekdağ, kalabalıktan önemli oranda dağılım yaşandığını söyledi.

Yüksekdağ, yaşananları kınadığını kaydederek, "Bizler işçilerle, emekçilerle, halklarımızla beraber emek, barış ve demokrasi için bugün ve yarın bir araya geleceğiz. Hiçbir müdahale, engel ve barikat halklarımızın yan yana gelmesine engel olamayacak." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :