İstanbul'da 1 Mayıs

İstanbul'da 1 Mayıs

Kutlamaların yapılacağı Bakırköy'deki miting alanında son hazırlıklar yapılıyor- Miting alanına gitmek isteyen vatandaşlar, üç ayrı arama noktasında güvenlik kontrolünden geçiriliyor- Katılımcıların gelmeye başladığı miting alanındaki programın saat 13.00

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlanacağı Bakırköy Pazar Alanı'nda, program öncesi son hazırlıklar yapılıyor.

Kutlamaların yapılacağı meydana toplanma noktalarından İncirli'deki metrobüs durağında sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşanıyor. Kutlamalara katılmak isteyen sendikaların üyeleri ve vatandaşlar, ilk önce buradaki üst geçitte, ardından miting alanına giden sokak girişlerinde, son olarak miting alanı girişinde güvenlik aramasından geçiyor. Miting alanına giden sokak ve caddeler, demir bariyerlerle kapatıldı.

Bakırköy Adliyesi önündeki halk pazarı alanında yapılacak kutlamalar için fonunda büyük bir ekran bulunan ve üzerinde "1 Mayıs" yazan dev platform kuruldu.

Miting alanında da polis geniş güvenlik önlemi aldı. Sahne ve miting alanı arasında çift güvenlik bariyerleri kurulması dikkati çekti. Mitinge katılan vatandaşlar için seyyar tuvaletler kuruldu.

Öte yandan, canlı yayın araçları da miting alanının arkasındaki bölümde konuşlandı. Basın mensuplarının da programı takip edebilmesi için sahnenin önünde iki ayrı platform oluşturuldu.

Sendika üyesi işçiler ve vatandaşlar, yavaş yavaş miting alanına giriş yapmaya başladı. Bu arada, programda görev alacak koro da sahnede provalarını sürdürüyor.

- Kutlamalar saat 13.00'te başlayacak

Kutlamalar, saat 13.00'te saygı duruşuyla başlayacak. Ardından koro marşlar söyleyecek.

Programda daha sonra DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB İkinci Başkanı Raşit Türkel konuşacak.

Sendikaların ortak 1 Mayıs bildirisinin okunmasından sonra sanatçı Yasemin Göksu sahne alacak. Konserlerle program sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :