İstanbul'da 1 Mayıs

İstanbul'da 1 Mayıs

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş ve Nakliyat-İş üyeleri, Taksim Meydanı'na çelenk bırakarak, 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenleri Kazancı Yokuşu'nda andı

İSTANBUL (AA) - DİSK'e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası ile Nakliyat-İş'e bağlı bir grup sendika üyesi, Fatih'teki Atatürk Bulvarı'nda yürüdükten sonra, Saraçhane Parkı'nda toplandı.

Taksim Meydanı'na gitmek isteyen sendika üyelerinin geçişine polis izin vermedi. Burada halay çeken sendika üyeleri, "İşsizliğe, pahalılığa, zama, zulme son" ve "Üreten biziz, yöneten de biz olacağız", "Yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankartları taşıyarak, çeşitli sloganlar attı.

Grup içinden 60 kişinin İstanbul Valiliğinden izin alması üzerine, polis sendika üyelerinin Taksim'e gitmesine izin verdi.

Sendika üyeleri, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı ve 41 yıl önce hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulundu.

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, burada olmalarının sebebinin işçi sınıfına yönelik ekonomik ve uluslararası sermaye politikalarına karşı durmak olduğunu söyledi.

Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs'ta işçilere kapatılmasını eleştiren Serdaroğlu, "Keyfi yasaklamaların karşısında boyun eğmeyeceğiz. Biz onurumuza, geçmişimize sahip çıkıyoruz. Bu hakları bedel ödeyerek kazandık. Buranın tekrar 1 Mayıs alanına dönüşmesini istiyoruz." dedi.

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu da yaptığı konuşmada, 41 yıl önce hayatını kaybedenleri saygıyla andıklarını belirterek, Taksim Meydanı'nın işçi ve emekçilere açılmasını talep etti.

Açıklamanın ardından grup, Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktıktan sonra ayrıldı.

Öte yandan Dünya Sendikalar Federasyonu (DSF) üyeleri de Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda toplandı.

Burada grup adına yapılan açıklamada 1 Mayıs'ın, dünün, bugünün ve yarının mücadeleleri için yol gösterdiği belirtilerek, "Emperyalistlere ve ulusal uluslararası müttefiklerinin politikalarına karşı bir direniş mesajı olmalıdır." denildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :