İstanbul'da 1 Mayıs

İstanbul'da 1 Mayıs

SİME-SEN ve SAHİM-SEN üyesi bir grup, Kazancı Yokuşu'na karanfil, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı- SİME-SEN İstanbul Şube Başkanı Çelik:- "Bugün biz devlet memurlarının sorunlarının gündeme taşındığı ve çözümlerin bulunduğu gün olmalıdır. Bunun

İSTANBUL (AA) - Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve TBMM'de görev yapan devlet memurları tarafından kurulan Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) ile Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Kazancı Yokuşu'na karanfil, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakarak kutladı.

Gümüşsuyu'nda bir araya gelen sendika üyeleri, "Memuruz haklıyız, kazanacağız", "Askere zam, memura zam", "Yaşasın 1 Mayıs" sloganları atarak Kazancı Yokuşu'na yürüdü. Buraya karanfil bırakan katılımcılar, 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenleri andı.

Gruptakiler buradan Taksim Cumhuriyet Anıtı'na geçti. Anıta kırmızı beyaz karanfillerle "1 Mayıs" yazılı çelengi bırakan katılımcılar, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı söyledi.

Sendika üyeleri, hakları ihlal edildiği gerekçesiyle ağızlarına siyah bantla kapatarak susma haklarını kullandıklarını ifade etti.

SİME-SEN İstanbul Şube Başkanı Mustafa Çelik, burada yaptığı basın açıklamasında, 1 Mayıs'ın siyasi hesaplaşma, çatışma, kavga günü olmadığını belirterek, "Bugün biz devlet memurlarının sorunlarının gündeme taşındığı ve çözümlerin bulunduğu gün olmalıdır. Bunun aksini yapanlar, çalışanlara ve çalışanların kurmuş olduğu sendikal örgütlenmeye en büyük darbeyi vuranlardır." dedi.

TSK Personeli Kanunu gereğince subay, astsubay ve uzman erşaba verilen maaşlarda 400 lira iyileştirme yapıldığını, Milli Savunma Bakanlığı'nda, TSK'de, Jandarma Genel Komutanlığı'nda ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görev yapan devlet memurlarının bu zamdan yararlanamadığını dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

"TSK'de çalışan memurlar olarak, TSK personeline verilen zammın bizi rahatsız etmediğini, bilakis memnun ettiğini, hatta verilen miktarın az olduğunu söylemekle birlikte, bizi rahatsız eden algının TSK'de görevli devlet memurlarının yok sayılarak ayrıştırılmasıdır. Bu yok sayılmayı, ayrıştırılmayı kabul etmiyoruz."

- "Şiddete karşı caydırıcı cezalar uygulanmalı"

Sağlık sosyal hizmet kolunda bağımsız sendika olan SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Tekin Akarken de idarecilerin sözleşmeli olmalarıyla ilgili mevzuatın iptal edilerek, devlet memuru içerisinden sınav yoluyla belirlenmesini istediklerini söyledi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için kesin ve caydırıcı cezaların uygulanmasını, Sağlık Bakanlığı'na devredilen askeri sağlık personelinin kazanılmış hakkı olan lojman haklarının iade edilmesini, sağlık personeline yıpranma hakkı verilmesini talep ettiklerini belirten Akarken, sözlerine şöyle devam etti:

"Döner sermaye ek ödemeleri sağlık kurumlarında çalışanların emekliliğine yansıtılmalı. Sağlık Bakanlığı'na devredilen sağlık astsubayların, TSK bünyesinde hak ettikleri branşlar kabul görmeli, askeri sağlık personeline de sabit döner sermaye ve performans ücreti verilmeli. Askeri tıbbiyenin kapanması sonucunda askeri birliklerde sivil memur kadrosuyla atanan tabiplere gerekli yetkiler verilmeli."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :