İstanbul'a 1 Mayıs

İstanbul'a 1 Mayıs

Maltepe'deki miting alanında düzenlenecek kutlama programı için vatandaşlar, alana yürümek için 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından önceden belirlenen noktalarda toplanmaya başladı

İSTANBUL (AA) - DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği (TBB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) öncülüğünde Maltepe'deki miting alanında düzenlenecek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması için alana gelecek gruplar, belirlenen noktalarda toplanmaya başladı.

Maltepe'deki etkinlik alanında düzenlenecek miting için vatandaşlar, Turgut Özal Sahil Bulvarı Kartal-Cevizli, Feyzullah Caddesi ve Turgut Özal Sahil Bulvarı İdealtepe'de, 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından önceden belirlenen hareket alanlarında bir araya geldi.

Miting alanına ulaşmak için toplanma alanlarına gelen vatandaşlar, polis tarafından oluşturulan kontrol noktalarından geçirilerek içeri alındı.

Kontrol alanlarında polis ekiplerince, bazı pankartlarda kullanılan sopalar söküldü ve toplanma alanının dışına çıkarıldı. Ayrıca toplanma alanlarında yürüyüş saatini bekleyen bazı vatandaşların da halay çektiği görüldü.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, helikopterle de denetim yapılıyor.

Öte yandan, Gülsuyu metrosu önünde, DİSK'e bağlı bazı sendika üyelerinin toplanması üzerine, polis önlem aldı. Sloganlar atan grup, bir süre sonra şarkılar eşliğinde miting alanına doğru yürüyüşe geçti.

- CHP'liler miting alanına yürüdü

CHP İstanbul İl Örgütü'ne bağlı bir grup da Kartal Atalar Sahili'nde toplandı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve bazı milletvekillerinin bulunduğu grup, "Yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankart açarak, miting alanına yürüdü.

Ellerinde parti flamaları bulunan ve meşale yakan gruptakiler, alana girmek için bekliyor.

Ayrıca, aralarında sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinin bulunduğu bir grup Maltepe Feyzullah Caddesi'nde, DİSK'e bağlı sendika üyeleri de Maltepe Piri Reis Caddesi'nde toplanarak miting alanına doğru yürüyüşe geçti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :