"İstanbul Zamanı" tasarım ve resim sergisi açıldı

"İstanbul Zamanı" tasarım ve resim sergisi açıldı

İSTNBUL (AA) - Addresistanbul'un Denizhan Özer ve Esmer Erdem küratörlüğünde gerçekleştirdiği "İstanbul Zamanı" tasarım ve resim sergisi açıldı....

İSTNBUL (AA) - Addresistanbul'un Denizhan Özer ve Esmer Erdem küratörlüğünde gerçekleştirdiği "İstanbul Zamanı" tasarım ve resim sergisi açıldı.

Addresistanbul Genel Müdürü Derya Devrim, Şişli'deki binalarında bulunan salonda açılan sergiye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İstanbul bir dünya şehri. Biz kendi adımıza İstanbul'un tanıtımı için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Bugün İstanbul'un kurtuluşu olması nedeniyle 'İstanbul Zamanı' sergisini açmayı kararlaştırdık." dedi.

Kendileri için tasarımın çok önemli olduğunu söyleyen Devrim, Türkiye'deki değerli sanatçılarla sanat bilincinin oluşmasına katkı sunmaya çalıştıklarını belirterek, "Türkiye'deki sanatı dünyaya açmamız gerekiyor. Burada birçok etkinlik yapıyoruz ve yurt dışından sanatçılar katılıyor. Her zaman neden bizim sanatçılarımızın yurt dışına çıkmadığı sorusunu soruyorum. Bu nedenle kendi ustalarımızla genç sanatçılarımızı buluşturan etkinlikler düzenlemeye gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Serginin küratörlerinden Denizhan Özer, tasarım dünyasını çok iyi bilen Esmer Erdem'le tasarımla sanatı yan yana getirmeye çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Sanat aynı zamanda bir tasarım süreci, tasarım da aynı zamanda sanat süreci yaşıyor. Bütün dünyada bu birleşim sürerken neden Türkiye'de olmasın dedik ve Addresistanbul'da bir araya geldik. Burası Türkiye'nin en önemli tasarım merkezlerinden biri. Bütün dünyanın farklı yerlerinden önemli sanatçıların tasarımları burada yer alıyor. İçinde bulunduğumuz coğrafyada aslında her şey İstanbul Zamanı. İstanbul bitmeyen bir zaman. Çünkü bir ayağı doğuda ve bir ayağı batıda olması hasebiyle tüm sanatçıların ilgisini çeken bir şehir."

İstanbul'un sürekli hareketli ve üretken bir şehir olduğunu aktaran Özer, İstanbul'un aynı zamanda kaosu da içinde barındırması nedeniyle tasarımcılar için çekiciliği olan bir şehir olduğunu, İstanbul Zamanı sergisiyle de farklı sanat disiplinlerinden usta sanatçılarla, orta kuşak ve genç sanatçıları bir araya getirdiklerini belirtti.

"İstanbul Konuşuyor" adlı yağlı boya tablosu da ilk kez sergilenen ressam Devrim Erbil ise "Benim resimlerimi bilenler 60 yıllık yaşamımda İstanbul'un önemli bir yeri olduğunu bilirler. Burada sergilenen resmim, İstanbul'u en güzel betimleyen tarihi yarımadanın benim görüşümle oluşan bir resimdir." dedi.

İstanbul'un tarihi dokusunun korunması noktasında yaşanan sorunları mimarların çözmesi gerektiğine inandığını söyleyen Erbil, İstanbul'u çizerken uzaktan çizdiğini ve kendisini rahatsız edecek ayrıntıları görmemeye çalıştığını sözlerine ekledi.

Sergide, Devrim Erbil başta olmak üzere, Bedri Baykam, Süleyman Saim Tekcan, Resul Aytemür, Mahir Güven, Saim Erken, Sait Günel, Gül Ilgaz, Emre Tandırlı, Mustafa Albayrak, Kadir Ablak, Zafer Erkan, Emine Şenses, Ahmet Şinasi İşler, Suna Tüfekçibaşı, Gaye Ateş, Tolga Boztoprak, Mevlüt Akar, Baki Bodur, Vasıf Pehlivanoğlu, Evren Karayel Gökkaya, Ömer Muz, Ziyaeddin Nuriev, Yılmaz Zenger, Emre Ertürk NY, Belkıs Balpınar, Eli Bensusan, Nuray Ada, Damla Temiz, Canan Demirel ve Selçuk Derinöz'ün İstanbul'u anlatan eserleri yer alıyor.

"İstanbul Zamanı" sergisi Addresistanbul Sergi Salonunda 30 Ekim tarihine kadar görülebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :