İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odasına yeni yönetim

İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odasına yeni yönetim

İSTANBUL (AA) - İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanlığına Vehbi Karabıyık getirildi.İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası tarafından yapılan...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanlığına Vehbi Karabıyık getirildi.

İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası tarafından yapılan açıklamada, Oda'nın 4-5 Haziran tarihlerinde yapılan 23. Olağan Genel Kurulu'nda seçilen yönetim kurulu üyelerinin gerçekleştirdikleri ilk toplantıda görev dağılımını belirledikleri bildirildi.

Bu kapsamda, Vehbi Karabıyık'ın Oda Başkanlığına getirildiği aktarılan açıklamada, "Mehmet Nadi Abbasoğlu başkan yardımcısı, Sabri Tümer sekreter, Sadrettin Demiray sayman ve Hamdi Gezmiş, Hakkı Koçak ile Bayram Turançitfçi de üye olarak belirlenmiştir." bilgisine yer verildi.


- Karabıyık'ın öz geçmişi


1954 yılında Ünye'de doğan Karabıyık, 1979'da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirmesinin ardından, ABD Northeastern Üniversitesi'nde işletme yönetimi alanında master yaptı.

Karabıyık, 1979-1987 yılları arasında Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanı olarak faaliyet göstermesi sonrasında, 1987-1990 yılları arasında bir kamu kuruluşu olan Güven Sigorta TAŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü.

Takip eden 3 yılda Aktif Menkul Değerler AŞ'nin kurucu ortağı olarak İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) faaliyette bulunan Karabıyık, aynı yıllarda İMKB Aracı Kurumlar Yöneticileri Derneğinde yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Karabıyık, 1989 yılında Yeminli Mali Müşavir unvanını aldı. Aynı yıllarda İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi olan Karabıyık, son olarak odanın başkanlık görevine getirildi.

Evli bir çocuk babası olan Karabıyık, İngilizce bilmektedir.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :