"İstanbul ve İzmir’in sermaye kapasitesi güçlü"

"İstanbul ve İzmir’in sermaye kapasitesi güçlü"

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İstanbul ve İzmir'in güçlü bir finansman kapasitesine sahip olduğunu açıkladı

LONDRA (AA) – Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İstanbul ve İzmir’in, yatırım programlarını desteklemek için güçlü bir finansman kapasitesine sahip olduğunu bildirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “İstanbul ve İzmir yatırım programlarını desteklemek için güçlü iç finansman kapasitesine sahip. İstanbul ve İzmir’in oldukça büyük yatırım programları, belediyelerin güçlü faaliyet performansları ve değerli varlık tabanları sayesinde sürdürülebilir durumda.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2016-2017 döneminde toplam altyapı yatırımlarının 17,9 milyar liraya, İzmir Büyükşehir Belediyesinin altyapı yatırımlarının ise aynı dönemde 4 milyar liraya ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

Moody’s’in Başkan Yardımcısı Asistanı ve Analist Gjorgji Josifov ise İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin yüksek harcama planları olmasına rağmen her iki şehrin iç finansman kapasitelerinin yüksek olduğunun altını çizdi.

Josifov, “Belediyelerin iç finansman yapıları artan vergi gelirleri ve güçlü ekonomik büyüme ile desteklenecektir. Belediyelerin borç seviyeleri ılımlı oranda artacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :