İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimi

İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimi

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen:- "Biz, Türkiye'de her türlü darbe karşısında demokrasiyi ve insan haklarını egemen kılmayı ve toplumu bir iç savaşa sürükleyecek tehlikeli gidişattan herkesin özenle kaçınması gerektiğini ifade ediyoruz"

TBMM (AA) - HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Biz, Türkiye'de her türlü darbe karşısında demokrasiyi ve insan haklarını egemen kılmayı ve toplumu bir iç savaşa sürükleyecek tehlikeli gidişattan herkesin özenle kaçınması gerektiğini ifade ediyoruz." dedi.

Bilgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de her türlü darbe karşısında demokrasiyi ve insan haklarını egemen kılmayı ve toplumu bir iç savaşa sürükleyecek tehlikeli gidişattan herkesin özenle kaçınması gerektiğini söyledi.

Bilgen, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ adına açıklama yaptığını belirterek, "Yaşadığımız kaostan çıkmak için atılması gereken adım, demokrasi konusunda kararlı ve tutarlı olmaktır. Toplumsal çatışma ve iç savaş en tehlikeli senaryodur. Buna fırsat verilirse geri dönüşü olmayan bir noktaya gidilecektir." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :