İstanbul ve Ankara merkezli 30 ilde dev FETÖ operasyonu!

İstanbul ve Ankara merkezli 30 ilde dev FETÖ operasyonu!

Ankara, İstanbul ve Konya merkezli 30 ilde bu sabah FETÖ'ye yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı. İstanbul'da 60 kişi hakkında Ankara'da ise Gençlik ve Spor Bakanlığı eski çalışanı 27 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ üyelerine sözde eğitim danışmanlığı yaptıkları öne sürülen ve örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock kullandıkları tespit edilerek, mesajlaşma içerikleri çözümlenen 60 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli meslek gruplarından şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli 28 ilde 60 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında bazı zanlıların gözaltına alındığı ve adreslerdeki aramaların sürdüğü bildirildi.

ESKİ BAKANLIK ÇALIŞANLARINA OPERASYON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ soruşturması kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı eski çalışanı 27 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün kadın yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla 15 şüpheli gözaltına alındı.

FETÖ'NUN KADIN YAPILANMASINA KONYA'DA OPERASYON

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün "kadın yapılanması"na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 18 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Zanlılar, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. Şüphelilerin, sağlık çalışanları ve iş adamlarının eşleri olduğu öğrenildi.