İstanbul Üniversitesi'nde 'IŞİD' kavgası

İstanbul Üniversitesi'nde 'IŞİD' kavgası

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nin 'Hergele Meydanı'nda bir grup, IŞİD karşıtı bir afişi gerekçe göstererek, afişleri asan öğrencilere taş ve şişelerle saldırdı. Bir öğrenci başına aldığı sopa darbeleriyle yaralandı.

İstanbul Üniversitesi’nin Laleli’de bulunan Edebiyat Fakültesi'nin, Hergele Meydanı diye bilinen Şerefe Holünde iki öğrenci grubu arasında ‘IŞİD kavgası’ yaşandı. IŞİD karşıtı afişlere tepki gösteren ve ‘Müslüman Gençlik’ grubu üyeleri olduğu öne sürülen bir grup, bu afişleri asan öğrencilere taş ve şişeler fırlattı.

Sol haber portalında yer alan habere göre Müslüman Gençlik grubu üyeleri, IŞİD karşıtı afiş ve bildirilerin bulunduğu öğrenci masasının kaldırılması için öğrencilere “15 dakika süre” verdi. Bu sürenin dolmasının ardından Hergele Meydanı olarak anılan hole gelen gruptakiler, afişlerin yer aldığı masaları dağıtarak öğrencilere taş ve şişe fırlattı. Daha sonra da fakültenin içine doğru kaçan öğrencileri sopalarla kovaladı. Üst katlarda bulunan öğrencilerin dehşetle izlediği ve bazılarının videoya aldığı olaylar sırasında bir öğrencinin başına aldığı sopa darbeleriyle yaralandığı belirtiliyor.