"İstanbul Shopping Fest" etkinlikleri

"İstanbul Shopping Fest" etkinlikleri

Festival kapsamında 14-15 Haziran'da yapılacak "Osmanbey Weekend" etkinliğinde, semtteki bine yakın toptancı, ürünlerini perakende fiyatına satacak

İSTANBUL (AA) - İstanbul Shopping Fest (İSF) kapsamında, 14-15 Haziran'da yapılacak "Osmanbey Weekend" etkinliğinde, semtteki bine yakın toptancı, ürünlerini perakende fiyatına satacak.

Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD) Başkanı İlker Karataş, dernek merkezindeki basın toplantısında, komşu ülkelerde yaşanan sıkıntıların Türkiye'nin genel ekonomisini etkilediğini söyledi.

Yakın çevrede birçok problem yaşandığını dile getiren Karataş, "Arap Baharı denilen süreçteki olaylar, Kuzey Afrika'da yaşananlar, Mısır ve Suriye'de devam eden zor süreç, son dönemde Ukrayna ile Rusya arasındaki sıkıntılar ve son 2-3 sene içinde İran'da ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılarla etrafımızda bir 'yangın var' havası oluşmakta. Bu bölgeler de özellikle sektörümüzün son derece önemsediği bölgeler. Bu sıkıntılar, hiçbir zaman heyecanımızı kırmayacak. Bu sıkıntıları da aşacağız" diye konuştu.

Karataş, hafta sonu gerçekleştirilecek organizasyonun bu sıkıntıların aşılması noktasında katkı sağlayacağını belirterek, şöyle devam etti:

"İSF kapsamında, Osmanbey ilk kez nihai tüketiciyi hedefleyen böyle bir festivale katılacak. Bugüne kadar yurt dışı ağırlıklı toptan satış yapan ihracatçı firmalarımız, ilk kez kapılarını perakende satış için açmaya hazırlanıyor. Osmanbey, İstanbul'un önemli moda merkezlerinden ve toptancı profiline sahip bir bölge. İlk defa festival organizasyonuna entegre olarak biz, nihai tüketicilere önümüzdeki iki gün içinde toptan fiyatına perakende alışveriş yapma imkanını sağlayacağız. Bu, ilginç bir deneyim olacak."

 

- "Osmanbey, karnaval havasına bürünecek"

 

Osmanbey'deki firmaların 50'den fazla ülkeye ihracat yaptığı bilgisini veren Karataş, "Kendi markalarını üreten binin üzerinde firma bulunuyor. Bu firmalar da festival kapsamında bu hafta sonu kapılarını bu kez toptan satış için değil, perakende için açacak" dedi.

Karataş, yarın Şair Nigar Sokağı'nda kurulacak 100 metrelik podyumda festivalin en büyük açık hava defilesi yapılacağını, sokaklarda gösteriler, müzik dinletileri ve defileler gerçekleştirileceğini, mağazaların saat 22.00'ye kadar açık kalacağını anlattı.

Organizasyonun semt için bir ilk olduğuna dikkati çeken Karataş, "Günde 5 bin kişinin ziyaret ettiği Osmanbey, karnaval havasına bürünecek ve bu etkinlik sayesinde semti her zamankinden çok daha fazla kişi ziyaret edecek" ifadesini kullandı.

İSF Genel Müdürü Füsun Tavus da şimdiye kadar ulaşamadıkları semtleri ve sektörleri festivale dahil etmeye çalıştıklarını söyledi.

Tavus, OTİAD ve İSF işbirliğiyle ortaya çıkan "Osmanbey Weekend" etkinliğine benzer projeleri, ilerleyen yıllarda başka sektörler ve derneklerle de geliştireceklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı