"İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi", 5 Ekim'de vizyona girecek

"İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi", 5 Ekim'de vizyona girecek

İSTANBUL (AA) - Gerçekle animasyon karakterlerin iç içe geçtiği "İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi" adlı film 5 Ekim'de sinemaseverlerle buluşacak....

İSTANBUL (AA) - Gerçekle animasyon karakterlerin iç içe geçtiği "İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi" adlı film 5 Ekim'de sinemaseverlerle buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ ve Neher Prodüksiyon ortak yapımı olan filmin çekimleri, Hidiv Kasrı, Yerebatan Sarnıcı, Hz. Yuşa Tepesi, Büyük Valide Han, II. Mahmud Bendi, Balat sokakları ve Sultanahmet'te gerçekleştirildi.

Yönetmenliğini Çağrı Cem Bayraklı'nın üstlendiği filmde, Suna Selen Sümer, Ali Uyandıran, Funda Güray, Lemi Filozof, Gözde Mukavelat, Berk Yaparel, Ziya Çiçek ve Merve Sevin rol aldı.

Aksiyon ve macera sevenleri sinema salonlarına çekmeyi hedefleyen yapım, TRT Çocuk ekranlarında yayınlanan "İstanbul Muhafızları" adlı çizgi diziden sinemaya uyarlandı.

Vizyona 5 Ekim'de girecek filmin konusu özetle şöyle:

"Aslı yirmili yaşlarının sonundadır ve İstanbul Muhafızları çizgi dizisinin senaristidir. Aslı'nın patronu Ayşen, Aslı'dan Gümüşçüler Çarşısı'nı tanıtan bir bölüm yazmasını ister. Aslı, araştırma yapmak için 72 yaşındaki Veli Dede'nin dükkanına gittiğinde kendini büyük bir gizemin ortasında bulur. Rivayete göre İstanbul'un altında saklı kalmış hazinenin sırrı gümüş ustalarına emanettir. Bu sırrın son koruyucusu ise Veli Dede'dir fakat bilinmeyen şey, bu hazinenin altın, elmas veya yakut değil, içenleri hastalıktan ve yaşlılıktan uzak tutan 'hayat suyu' olmasıdır. Aslı, büyük bir maceranın içine girer."

Mehmet Barış Günger'in senaryosunu kaleme aldığı yapımın görüntü yönetmenliğini ise Ahmet Kasapoğlu yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :