İstanbul Müftüsü Yılmaz gençlerle buluştu

İstanbul Müftüsü Yılmaz gençlerle buluştu

Yılmaz: - "Gençliği değerlerine bağlı olan milletler, geleceğe emin gözlerle bakabilirler. Gençlerini kendi değerlerine uygun yetiştiremeyenler ise geleceğe umutla bakamazlar"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, gençlerini değerlerine bağlı yetiştiren milletlerin geleceğe emin gözlerle bakabileceklerini bildirdi.

Müftülükten yapılan açıklamaya göre, Yılmaz "Cami-Gençlik Buluşması" etkinlikleri kapsamında, Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde gençlerle sabah namazında bir araya geldi.

Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar ve Beylikdüzü Müftüsü Mehmet Muslu'nun da katıldığı etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okundu, tesbihat yapıldı ve dua edildi.

Namaz sonrası cemaate hitap eden İstanbul Müftüsü Yılmaz, insanın çocuklarında ve talebelerinde kendi devamını gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Milletler de kendi devamını gençlerinde görür. Gençliği değerlerine bağlı olan milletler geleceğe emin gözlerle bakabilirler. Gençlerini kendi değerlerine uygun yetiştiremeyenler ise geleceğe umutla bakamazlar. Onun için gençlerimizle camide beraber olmayı, secdeye varmayı önemsiyoruz. Onların güzel duygularıyla camide birlikte olalım istiyoruz. Gençlerin milli ve manevi değerlerle hayata tutunması bizim için en önemli hazinedir. Bugün Batı'daki en önemli tehlike, bireyselciliktir. Bu algı bugün Avrupa'yı bitiriyor. Biz de eğer sadece 'ben' dersek, çocuklarımız ve gençlerimiz gündemimizde olmazsa geleceğe ümit nazarıyla bakamayız. Sabah namazında gönüllerin gençlik hazinesiyle buluşması daha büyük zenginliklere vesile olur. Cenabıhak inşallah ramazanda da teravih ve sabah namazlarında buluşmayı nasip eder."

Etkinlik sonunda cemaate çorba ikramında bulunuldu.

İstanbul Müftüsü Yılmaz, daha sonra Gürpınar Yatılı Kız Kuran Kursu'nu ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :