İstanbul Müftüsü Yılmaz gençlerle buluştu

İstanbul Müftüsü Yılmaz gençlerle buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan "Cami-Gençlik Buluşması" kapsamında Çekmeköy Alemdağ Merkez Camisi'nde düzenlenen etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi- İstanbul Müftüsü Yılmaz: - "Gençlere bizim milli ve manevi değerlerimizin aktarımı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan "Cami-Gençlik Buluşması" kapsamında gençlerle bir araya geldi.

İstanbul Müftülüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çekmeköy Alemdağ Merkez Camisi'nde düzenlenen etkinliğe, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar ve Çekmeköy Müftüsü Muhammet Suiçmez de katıldı.

Etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın yanı sıra dua edildi.

- "Gençlerimizle camide buluşmaya ehemmiyet veriyoruz"

Programda konuşan Yılmaz, Hz. Peygamberin, ashabını mescitte yetiştirdiğini ve gönülleri camide inşa ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün Batı kaynaklı pozitivizm ve bireyselcilik felsefesinin yansıması olan 'altta kalanın canı çıksın' düşüncesi maalesef ülkemizi de geliyor. Bu ferdiyetçilik toplumsal ve dini hayatımızı hulul ediyor. Halbuki bizim dindarlığımız içtimaidir. Hz. Peygamber bizi 5 vakit camide buluşturup, sosyal sorumluluklar yükleyerek gönüller inşa etmenin yolunu göstermiştir. Bireysel Müslümanlık değil, toplumsal Müslümanlığı inşa etmiştir. Bugün belki dindar insan sayımız yüksek ama maalesef toplumla, cemaatle ve sosyal hayatta buluşan duygularımız azaldığı için gençlerimizin camide buluşmasını önemsiyoruz. Camide birbiriyle buluşan, büyüklerini tanıyan gençlerimizin toplumda fonksiyon icra etmeleri daha kolaylaşıyor. Ama ferdi olarak yükselen bir gencin başkalarıyla kaynaşmadan topluma değer katması çok kolay değil. O yüzden biz gençlerimizle camide buluşmaya ehemmiyet veriyoruz."

- "Gençler, bizim geleceğimiz ve ümidimiz"

Yılmaz, gençlerin millete ve ülkeye aidiyet hissetmesi açısından da camilerin önemli olduğunu vurgulayarak, "Gençler, bizim geleceğimiz ve ümidimiz. Gençlere bizim milli ve manevi değerlerimizin aktarımı için en güzel yer, hiç şüphesiz camilerdir. Amacımız gençlerimizin cami ile cemaatle, ibadetle, mabetle buluşmasıdır. Çünkü aidiyet şuurunun, mensubiyet duygusunun oluşumunda caminin, mabedin çok önemli ve anlamlı bir yeri vardır. Gençlerimizin mabetlere gelmesi, burada kendisini bulması elbette bu mabede, bu millete, ülkeye mensubiyet açısından katkılar sağlıyor. Biz bunu önemsiyoruz. O bakımdan gençlerle beraber olmak bize ayrıca bir gençlik katıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Programda, cemaate sabah namazının kılınmasının ardından kahvaltı ikram edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :