İstanbul Modern Sinema'da "Balkanmanya" programı

İstanbul Modern Sinema'da "Balkanmanya" programı

Balkan filmlerinden oluşan seçki, 20-30 Ekim tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak

İSTANBUL (AA) - İstanbul Modern Sinema, Balkan sinemasından en yeni örnekleri bir araya getirecek.

İstanbul Modern Sanat Müzesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Balkan sinemasından dünya çapında öne çıkan, yeni filmlerden oluşan seçki, "Balkanmanya" programıyla 20-30 Ekim tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak.

Programda, son yılların festivallerinde sevilen, ödüller alan, ülkelerinde tartışılan hit filmler, izleyiciye sunulacak.

Seçkinin filmleri arasında Romen sineması öne çıkıyor. Romen Yeni Dalgası'nın önemli yönetmenlerinden Cristi Puiu'nun bu yıl "Altın Palmiye" için yarışan "Sieranevada" ile diğer Romen filmi Bogdan Mirica'nın Cannes'da "FIPRESCI" ödülü alan ilk uzun metrajlı filmi "Köpekler", program kapsamında izlenebilecek.

Son yıllarda yükselen Yunan Yeni Dalgası'nın temsilcilerinden Athina Rachel Tsangari ise yeni filmi "Şövalye", Yorgos Lanthimos da Hollywood'da yönettiği ilk İngilizce film olan "The Lobster" ile programda yer alacak.

Balkanmanya'nın dikkati çeken bir diğer filmi "Saraybosna'da Ölüm". Makedonya'dan ise geçen yıl Oscar yarışında "En İyi Yabancı Film" dalında aday olan "Honey Night" programda yer buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :