İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturması

İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturması

Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı ve Kütahya Milletvekili İdris Bal, İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturmasında verilen takipsizlik kararına itiraz etti

İSTANBUL (AA) - Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı ve Kütahya Milletvekili İdris Bal, İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturmasında verilen takipsizlik kararına itiraz etti.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Bal, itiraz dilekçesini sunduktan sonra gazetecilere açıklama yaptı. 

Ermenek'teki maden kazasında hayatını kaybeden Tezcan Gökçe'nin babasının yırtık lastik ayakkabılı fotoğraflarını göstererek konuşan Bal, "Bu resimleri, bu garibanları ve bu lastik ayakkabıları iyi görmeli. Ama lastik ayakkabı yerine ertesi gün yine lastik ayakkabı getirildi, iskarpin fazla görüldü herhalde onlara'' dedi.

Bal, 17 Aralık soruşturmasına verilen takipsizlik kararına itiraz ettiklerini belirterek, lastik ayakkabısı bile olmayan masum Anadolu insanı adına itiraz ettiklerini söyledi.

''Yargılama olmalı ve bu yargılama gidebildiği yere kadar gitmeli" diyen Bal, emniyetteki ''paralel yapı'' operasyonu kapsamında tutuklu bulunan polisleri Silivri Cezaevi'nde ziyaret edeceğini aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı