İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden açıklama

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden açıklama

"Bu yıl itibarıyla üniversitemizin kontenjan doluluk oranı yüzde 100'dür"- "Bu haliyle üniversitemizde öğrencisi olmayan fakülte ya da yüksek okul olmadığı gibi eğitim ve öğretim faaliyeti göstermeden maaş alan akademik ya da idari personelimiz de bulunma

İSTANBUL (AA) - İstanbul Medeniyet Üniversitesi (İMÜ), bu yıl itibarıyla üniversitenin kontenjan doluluk oranının yüzde 100 olduğunu belirterek, "Bu haliyle üniversitemizde öğrencisi olmayan fakülte ya da yüksek okul olmadığı gibi eğitim ve öğretim faaliyeti göstermeden maaş alan akademik ya da idari personelimiz de bulunmamaktadır." açıklamasını yaptı.

İMÜ, bazı medya organlarında yer alan "üniversitenin öğrencisi olmayan fakülte ve yüksekokulları bulunduğu ve buralarda görev alan öğretim üyelerinin maaş aldığı" yönündeki haberlere ilişkin, yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilirken, "Bu yıl itibarıyla üniversitemizin kontenjan doluluk oranı yüzde 100'dür. Bu haliyle üniversitemizde öğrencisi olmayan fakülte ya da yüksek okul olmadığı gibi, eğitim ve öğretim faaliyeti göstermeden maaş alan akademik ya da idari personelimiz de bulunmamaktadır." denildi.

Söz konusu haberlerde geçen Diş Hekimliği Fakültesi'nin ise sahip olduğu teknik, teknolojik ve araştırma imkanlarıyla modern tıbbının tüm çalışmalarına ev sahipliği yapacak şekilde öğrencilere ve akademisyenlere hizmet verdiği bildirdi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Haberlerde atıl durumda bulunduğu iddia edilen Diş Hekimliği Fakültemizde; 67 öğrencimiz lisans eğitimlerini sürdürürken, Profesör, doçent, doktor öğretim üyesi ve uzmanlardan oluşan 10 akademik personelimiz ve beş idari personel bulunmaktadır. Basit bir internet araştırmasıyla yahut üniversitemizin web sitesi ziyaret edilerek alınabilecek bu bilgiler göz ardı edilerek yapılan bu sorumsuz, ciddiyetten uzak ve dezenformatif haberciliği kınıyor, konuyla ilgili tüm hukuki haklarımızı saklı tuttuğumuzu bildiriyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :