"İstanbul Maratonu Hatıra Ormanı"

"İstanbul Maratonu Hatıra Ormanı"

Maratonda sporcular tarafından bağışlanan ağaçlarla, Büyükçekmece Gölü kenarında hatıra ormanı oluşturuldu

İSTANBUL (AA) - Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nda sporcular tarafından bağışlanan binlerce ağaç, Çatalca'da toprakla buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamaya göre, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ ile Spor AŞ tarafından düzenlenen ağaç kampanyası ile İstanbul yeni bir maraton hatıra ormanına sahip oldu.

Bağışlanan ağaçlarla Büyükçekmece Gölü kenarında hayat bulan "İstanbul Maratonu Hatıra Ormanı"nın ağaç dikim törenine İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Faruk Kacır, Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez ve çok sayıda bağışçı katıldı.

Faruk Kacır, İstanbul Maratonu'nda "Yeşil Maraton" temasıyla yer alarak ağaç bağış kampanyası düzenlediklerini belirterek, "Sporun ve doğanın ayrılmaz bir bütün olduğunu gösteren kampanya, her yıl büyük ilgi görüyor. Binlerce sporcu maraton fuarındaki ağaç kampanyasına katılarak ağaç bağışlıyor. İstanbul genelinde her yıl on binlerce ağaç dikiyoruz ama bu sosyal sorumluluk projeleri bizim için özel bir önem taşıyor. Kampanyaya katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İstanbul'a yeni bir orman daha kazandırdık." ifadelerini kullandı.

İsmail Özbayraktar da yaptıkları organizasyonların bir dili olsun, bir şeyler söylesin istediklerini vurgulayarak, "Her atlet adına kendi istekleri doğrultusunda bir ağaç dikimi gerçekleştiriliyor. Bu etkinliği bir sinerji ile meydana getirmemiz lazımdı. İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ ile birlikte el ele verdik ve bizim maratonumuza katılıp ağaç dikimi isteyenler adına bir tören de bu sene gerçekleştirmiş olduk. Maraton hatıra ormanımız her geçen yıl büyüyerek İstanbul'umuza güzellik katacak." değerlendirmesinde bulundu.

İlk kez 2014'teki maratonda hayata geçen projenin bundan sonra sosyal sorumluluk çerçevesinde her yıl sürdürülmesi planlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :