İstanbul Hayata Destek Evi kapılarını yeniden açtı

İstanbul Hayata Destek Evi kapılarını yeniden açtı

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece'de, İstanbul Hayata Destek Evi'nin yeniden kapılarını açtığı bildirildi.İnsani yardım kuruluşu Hayata Destek'ten yapılan...

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece'de, İstanbul Hayata Destek Evi'nin yeniden kapılarını açtığı bildirildi.

İnsani yardım kuruluşu Hayata Destek'ten yapılan açıklamaya göre, öncelikle mülteci ailelerle çocuklarına hitap etmeyi hedefleyen merkezin programında, acil ihtiyaçlara cevap verme, psikososyal destek sağlama, belirli kurs ve eğitimler yer alıyor.

Program kapsamında yürütülecek etkinliklerde yeni ve eski komşuların birbirleriyle kaynaşması da amaçlanıyor.

Hayata Destek'in Mülteci Destek Programı altında yürüttüğü çalışmaların kapsamını genişleten merkezin açılışında konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Suriye'nin sorununun insanlık sorunu olduğunu belirterek, insanlığın bunu paylaşması gerektiğini söyledi.

Cevheroğlu, bu konuda kendilerine destek veren ülkelerle iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.

Almanya Başkonsolosu Dr. Georg Wilhelm Birgelen de Hayata Destek Evi'nin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Mültecilerin kendi ayakları üzerinde durmalarına ve onurlu bir yaşam sürdürmelerine imkan sağlamak en önemli görevimiz. Geleceğin inşa edileceği bu merkezde hayata geçirdiğiniz projeler ve özverili çalışmalarınız için destekçilere ve emeği geçenlere teşekkür ederim."


- "Türkiye'yi ikinci yuva yapma zamanı"

İsviçre Başkonsolos Yardımcısı Beat Schmid de mültecilerin korunmasının dünya için zorluk ve endişe kaynağı olmayı sürdürdüğünü aktararak, İsviçre'nin Türkiye'de ihtiyaç sahibi mültecilere destek sunmaya devam edeceğini belirtti.

Hayata Destek Direktörü Sema Genel Karaosmanoğlu, insani yardım alanında ayrım gözetmeden tarafsızlık ilkesiyle mültecilerin hayatına destek olmaya çabaladıklarını kaydederek, "Artık birlikte bir gelecek inşa etme zamanı. Artık Suriyeli dostlarımız için Türkiye'yi ikinci bir yuva yapma zamanı. Hayata Destek Evi'nin varlık sebebi tam da bu." ifadesini kullandı.

Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ), Save the Children International (SCI), İsviçre Kalkınma ve İşbirliği Ajansı (SDC), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Açlığa Karşı Eylem (ACF) kuruluşlarının fon desteğiyle yeni dönem çalışmalarına başlayan merkezde, toplum temelli koruma çalışmalarının yanı sıra geçim kaynağını destekleme faaliyetleri de yürütülecek.

Kırılgan kesimlerin hayatına destek sunulması amaçlanan merkezde çeşitli kurs ve etkinlikler de düzenlenecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :