İstanbul Gençlik Festivali

İstanbul Gençlik Festivali

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)- "Gençlerimiz 15 Temmuz'da Ulubatlı Hasan'dan gelen selamı alarak, tankların, silahların, uçakların, helikopterlerin karşısına aslanlar gibi dikildiklerinde, ecdatlarına layık olduklarını ispatlamışlardır. Hem erkeğiyle hem baya

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gençlerimiz 15 Temmuz'da Ulubatlı Hasan'dan gelen selamı alarak, tankların, silahların, uçakların, helikopterlerin karşısına aslanlar gibi dikildiklerinde, ecdatlarına layık olduklarını ispatlamışlardır. Hem erkeğiyle hem bayanıyla... Tankların altına girdiler mi? Girdiler. Yıldılar mı? Yılmadılar. Niye? Dedi ki 'Ben Nene Hatun'un torunuyum.' Ne dediler? (Ben Fatih'in torunuyum.)" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen İstanbul Gençlik Festivali'ne katılan Erdoğan, gençlerle birlikte olmanın, karşılıklı olarak fikir, düşünce ve duyguları paylaşmanın kendisi için her zaman sevinç kaynağı olduğunu söyledi.

Gençlerin enerjisi, heyecanı, dinamizminin kendilerini de güçlendirdiğini vurgulayan Erdoğan, böyle binlerce genci bir arada görünce kendi gençliğini de hatırladığını dile getirdi.

Erdoğan, okulun hayatın bir parçası olduğunu ancak her şeyin ondan ibaret olmadığını, spora olan ilgisi nedeniyle futbola epeyce emek verdiğini ve farklı takımlarda uzun yıllar top oynadığını ifade etti.

Bunun yanında arkadaşlarla buluşup, sohbet ettikleri, çay içtikleri bir lokallerinin olduğunu dile getiren Erdoğan, vakit buldukça buralara gittiğini ve her siyasi görüşten arkadaşlarıyla sevgi ve saygı içinde tartışma ve münazaralar yaptıklarını aktardı.


- "Bu aşk başkaydı"

Erdoğan, onlara göre kendisinin sosyal aktivite ve siyasetle çok daha içli dışlı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Daha lise yıllarımdan itibaren Milli Türk Talebe Birliğinin çalışmalarında vazifeler üstlendim. Hatta Erokspor'da futbolcuyken aynı zamanda kulübün yönetiminde görev yapıyordum. Siyasi faaliyet olarak geçmişten itibaren, ta Milli Selam Gençlik Kollarından, Refah Partisinden alınız, Beyoğlu ilçe, İstanbul il gençlik, buralardan gelerek, İl Başkanlığına kadar çıktım, Merkez Karar Yönetim Kurulunda da görev aldım ve siyasetteki ilk adaylığım 1989 Beyoğlu Belediye Başkanlığı adaylığımdı. Oradan başladık. Tabii orada kazanamadık. Birçok şeyler döndü ama 1994’te İstanbullu, bu kardeşinizi 40 yaşında İstanbul’a belediye başkanı yaptı. Tabii bize düşen de İstanbul susuzdu, çöp yığınlarıyla berbattı. Hava kirliliği felaketti. Öyleyse sevdalısı olduğum İstanbul’u önce bu çöp dağlarından kurtarmam gerekiyordu. İstanbul’u susuzluğundan, hava kirliliğinden kurtarmamız gerekiyordu ve 4,5 yılda bunların hepsini yaptık. 2,5 milyar dolar borçla devraldık ama bu yatırımları da yaptık. 1 milyar 200 milyon dolar borçla devrettim. Nereden nereye..."

"Ama bu aşk başkaydı" diyen Erdoğan, ardından bir şiirden dolayı cezaevine girdiğini ve 4 ay yattığını, daha sonra halkın arasına karıştığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkına, "Ne diyorsunuz, devam mı tamam mı?" diye sorduğunu belirterek, "Halkım 'devam' dedi ve partimizi kurduk. O parti, bugünkü AK Parti'ydi. Gençler bunu niye anlatıyorum? Bu yaşlardaki arkadaşlıklarınız var ya, bunlar unutulmaz. Sakın bu arkadaşlıklarınızı unutmayın. Temeli sağlamsa daha sonra her alanda çok ciddi siyasi hareketleri de siz inşa edersiniz. Şimdi 18 yaşa indi mi? Evet. Parlamentonun yolu size açık. Kızlarımız, erkeklerimiz, hep birlikte parlamentoya girebilir. 18-25 yaş arası açık. O yüzden bu yılların kıymetini bilin." diye konuştu.


- "Kendinizi asla küçük görmeyin"

Bugüne kadar üstlendikleri her görevde, ecdatlarından emanet aldıkları mirası, daha güçlü şekilde ve layıkıyla millete aktarmak için çalıştıklarını dile getiren Erdoğan, şunları aktardı:

"Dün, İstanbul'un fatihi Sultan Mehmet Han'ın 536'ncı vefat yıl dönümüydü. İstanbul'un kapılarını bu millete açan, Peygamber Efendimizin methine, müjdesine mazhar olan o büyük kumandanı bir kez daha rahmetle anıyorum. Tabii mesele Fatih olunca, Arif Nihat Asya'nın Fetih Marşını hatırlamamak mümkün mü? Bu marş aynı zamanda gençlerimize çok önemli mesajlar veren bir manifestodur. Ne diyor şairimiz? Gençler bunu iyi öğrenelim. 'Yüzüne çarpmak gerekir zamanenin fendini./Göster; kabaran sular nasıl yıkar bendini./Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini./Şu kırık abideyi yükseltecek taştasın./Fatih'in İstanbul’u fethettiği yaştasın./Delikanlım işaret aldığın gün atandan./Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan./Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan’dan./Sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın./Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın.' Evet burada, şu Yenikapı Meydanında karşımda her biri birer Fatih olmaya namzet gençleri görüyorum. Şairimizin dediği gibi asla kendinizi küçük görmeyin. Sakın. Sizler aynı zamanda unutmayın, Nene Hatunların varislerisiniz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerden başlarının daima dik olmasını ve kendilerine güvenmelerini istedi.


- "Gençlerimiz 15 Temmuz'da ecdatlarına layık olduklarını ispatladı"

Gençlerin, 15 Temmuz'daki mücadelesine değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gençlerimiz 15 Temmuz'da Ulubatlı Hasan'dan gelen selamı alarak, tankların, silahların, uçakların, helikopterlerin karşısına aslanlar gibi dikildiklerinde, ecdatlarına layık olduklarını ispatlamışlardır. Hem erkeğiyle hem bayanıyla... Tankların altına girdiler mi? Girdiler. Yıldılar mı? Yılmadılar. Niye? Dedi ki 'Ben Nene Hatun'un torunuyum.' Ne dediler? (Ben Fatih'in torunuyum.) O gece şehit olan vatandaşlarımızın içinde 16, 17 18, 19, 20 yaşlarında nice körpecik fidanlar vardı. Bu vesile ile ben bir kez daha tüm şehitlerimize rahmet niyaz ediyorum. Gazilerimizi şükranla anıyorum. İşte bu gençlik, erkeğiyle, kızıyla, Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koyan gençliktir. Biliyorsunuz 16 Nisan halk oylamasıyla birlikte 18 yaşına inen seçilme yaşı var. Dolayısıyla sizler artık 18 yaşından itibaren muhtarlıktan belediye başkanlığına, belediye meclis üyeliklerinden milletvekilliğine kadar her göreve seçilme hakkına sahipsiniz. Tabii bu imkanı kullanabilmek için kendinizi en iyi şekilde yetiştireceksiniz. Önce o makamlara, 'ben varım, hazırım' diyeceksiniz. Hiç merak etmeyin. Siz bu donanıma sahip olduğunuz zaman milletimizin gönül rahatlığıyla bu görevleri size tevdi edecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devrin, uzmanlık devri olduğunu belirterek, "Elbette her alanda genel kültürünüzü en ileri seviyelere ulaştıracaksınız ama bir alanda en iyisi siz olacaksınız. İlgi, kabiliyet ve hedeflerinize göre bu alanın ne olacağını en iyi siz bilirsiniz. Bunun yanında dünyayı bilmek, tanımak, takip etmek çok önemli. Bunun için de öncelikle kendi ana dilinizi, onunla birlikte de en azından yanında bir farklı dili öğrenmeyi kendinize amaç edineceksiniz. İyi konuşacak, yazacak, okuyacaksınız. Ecdadımız bunları yapmış. Biz geri kaldık. Şimdi biz de bunları yapacağız. Bu konuda adım atmaya hazır mıyız, var mıyız? Bu imkanları hazırlayacağız. Tüm gayretlere rağmen eksiklerimiz var. Çocuklarımız Türkçe'yi mükemmel kullanmanın yanında, en az bir Doğu, Batı dilini çok iyi bilmiyorsa, burada demek ki bir eksikliğimiz var. Ne yapıp edip, bu sorunu da çözeceğiz. Çünkü Türkiye'nin her alanda yetişmiş insana ihtiyacı var. Bizde de böyle bir gençlik var. Kutadgu Bilig'de, 'Memleketi almak için kılıç, elde tutmak için kalem gerek' diyor." şeklinde konuştu.

(Sürecek)

İstanbul Gençlik Festivali

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :