İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bir sezon sonra Süper Lig'de

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bir sezon sonra Süper Lig'de

PTT 1. Lig'in 36. haftasında deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 4-0 yenen lacivert-turunculu takım, Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi

İSTANBUL (AA) - Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'den düşen İstanbul Büyükşehir Belediyespor, PTT 1. Lig'de bu sezon gösterdiği performansla sezonun bitimine 2 hafta kala yeniden üst lige çıktı. 

2006-2007 sezonu sonunda çıktığı Süper Lig'de 6 sezon mücadele eden ve Türkiye Kupası'nda da final oynama başarısı göstererek dikkatleri çeken lacivert-turunculu ekip, geçen sezon beklenmedik bir şekilde küme düştü. Ancak, kurduğu kadro ile 1. Lig'e iddialı bir şekilde başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, sezon boyunca şampiyonluk yarışının içinde yer aldı.

Ligde son 9 maçını kazanan İstanbul temsilcisi, şampiyonluk yolundaki rakiplerinin yaşadığı kayıpların ardından puan farkını açarak, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçına şampiyonluğunu garantilemek için çıktı. Bir saatlik bölümü 0-0 geçilen mücadelede kalan yarım saate 4 gol sığdıran İstanbul Büyükşehir Belediyespor, puanını 75'e çıkardı. Sezonun bitimine 2 hafta kala üçüncü sıradaki Ankaraspor ile 9 puan fark yakalayan lacivert-turunculu ekip, Süper Lig'e çıkmayı garantiledi. 

İstanbul temsilcisi, Güneydoğu'dan mutlu sona ulaşarak dönerken, bir sezon süren Süper Lig hasretini de sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı