• BIST 97.454
  • Altın 222,169
  • Dolar 5,6250
  • Euro 6,4525
  • Konya 14 °C
  • "Dön çağrıları sahte gelirsem tutuklanacağım"
  • Kripto FETÖ'cü Yeni Asya'nın "Said Nursi" talebine ret!
  • Enflasyonla mücadele kampanyasına destek çığ gibi! İşte Liste
  • "Dön çağrıları sahte gelirsem tutuklanacağım"
  • Kripto FETÖ'cü Yeni Asya'nın "Said Nursi" talebine ret!
  • Enflasyonla mücadele kampanyasına destek çığ gibi! İşte Liste

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ödüllü aşçılarını tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ödüllü aşçılarını tanıttı
16. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen gastronomi yarışmalarında 8 altın, 8 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak yüzde 100 başarı elde eden Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri aşçılarını belediye de ödüllendirdi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 16. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen gastronomi yarışmalarında dereceye giren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri aşçılarını ödüllendirdi.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından gerçekleştirilen 16. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nde yapılan yarışmalara 30 farklı ülkeden 450'si yabancı 2 bin 100 yarışmacı katıldı. Yarışmalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesini temsil eden sosyal tesisler aşçılarının tamamı ilk üçe girerek 8 altın, 8 gümüş ve 1 bronz madalya ile yüzde 100 başarı elde etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Florya Sosyal Tesisilerinde düzenlenen etkinlikte ödül kazanan aşçıları kutladı.

Türk mutfağının zenginliğine değinen Uysal, Türkiye'ye gelen turistlerin damağında Türk mutfağından tad kalmasını istediklerini ifade etti.

Uysal, belediyenin 19 sosyal tesisinde İstanbul halkının yanı sıra yabancı misafirlere de hizmet edildiğini dile getirdi.

Bundan sonra yeni ve farklı lezzetlerin sunumuyla iş geliştirmek gerektiğini belirten Uysal, "İstanbul turizmde önemli bir merkez haline geldi. Turistler bizim tesislerimize de uğruyor. Bizim burada yabancıya sunduğumuz her lezzet, her ikram o şahsın ülkesine döndükten sonra yıllarca olumlu manada hatırladığı bir tat olmasını isteriz. Amacımız Türk mutfağını önce ülkemize sonra tüm dünyaya tanıtabilmek, bu tatları da tattırabilmek." dedi.

Uysal konuşmasının ardından etkinlikte altın madalya kazanan aşçılara tam altın, gümüş ve bronz madalya kazanan aşçılara yarım altınla sertifikalarını sundu.

Aşçılar, sosyal tesis müdürleri ve çalışanlarıyla da fotoğraf çektiren Uysal, aşçıların ödül kazandığı yemeklerin hazırlanmasını da izledi.

AA

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Memleket | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0332 352 16 16 | Faks : 0332 352 11 66 | Haber Scripti: CM Bilişim