İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş:

"Geçmişte İstanbul'a yakışmayan ve hayvanlara eziyet eden kurban kesimleri yapılırdı. Şimdi çok şükür giderek modernleşen kurban kesim ve satış merkezlerimiz var"- "Bu bayram da belediye meclisimizin aldığı kararla ulaşım yüzde 50 indirimli olacak"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, geçmişte İstanbul'a yakışmayan ve hayvanlara eziyet edilen kesimler yapıldığını ifade ederek, "Şimdi çok şükür giderek modernleşen kurban kesim ve satış merkezlerimiz var." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi personeliyle bayramlaşan Topbaş, bayramların insanları birbirine yaklaştıran, dargınlıkları ortadan kaldıran, hoşgörü gibi insani değerleri hatırlatan özel günler olduğunu anlatarak, "Bayramda büyük bir aile olduğumuzu hissederek, farklılıklarımızın zenginliği hissedeceğiz. 'Sen', 'ben' demeden 'biz' demenin anlayışını ortaya koyacağız." ifadelerini kullandı.

İBB'nin başarılarının Anadolu belediyelerine örnek olduğunu ve yurtdışında konuşulduğunu vurgulayan Topbaş, "İBB olarak her bayram olduğu gibi yine bayram yapmayacağız, bayram yaptıracağız. İstanbulluların huzurlu bir bayram yapması için gayret gösteriyoruz. Başarılarımız örnek alınıyor. İstanbul'a ve TBB Başkanı olarak Türkiye’ye hizmet vermekteyiz. Başkan olarak ben öndeyim ancak sizler yükü benim omuzlarımdan alıyorsunuz. Sizin gayretiniz bize başarı olarak yazılıyor. Bütün mesai arkadaşlarımızın gayretine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Uzun yıllardır siyasetin içinde olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 40 yılı aşkın bir süredir siyaset yaptığını dile getiren Topbaş, şöyle konuştu:

"Derdimiz şu; Türkiye'yi hak ettiği yere nasıl taşırız, taşımamız gerekiyor. Bunun sorumluluğunu taşımaktayız. Heyecanlarımız asla tükenmiyor. Kendimizi geliştiriyor ve şarj ediyoruz. Bu bakıma İstanbul'u bir model, Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığında vizyonuyla koyduğu bir yönetim anlayışını biz pekiştirerek sürdürmeye çalışıyoruz. Çünkü Türkiye'de yerel yönetimler, hatta siyaset İstanbul'dan şekilleniyor."

15 Temmuz'da bir katliamın yaşandığını kaydeden Topbaş, "Nasıl bir millet ki yalın ayak, başı açık, imanıyla bayrağıyla tankların önüne çıkabiliyor. Daha önce halk yönetimlere karşı ayaklanırdı. Darbeler, ihtilaller yönetimlere karşı yapılırdı. 15 Temmuz'da halk yönetimine sahip çıkmak için sokaklardaydı. Dünyanın bunu anlaması mümkün değil. Bu yaşanmışlıktır. Bu ancak yaşanır, anlatılamaz. Bu bir senaryo değil, gerçek." değerlendirmesini yaptı.

- Bayramda indirimli ulaşım

Belediye olarak bayramlarda daha fazla mesai yaptıklarını, ulaşım sistemleri üzerinde daha fazla çalıştıklarını belirten Topbaş, şöyle devam etti:

"Bu bayram da belediye meclisimizin aldığı kararla ulaşım yüzde 50 indirimli olacak. İtfaiye ve zabıtamız da görev başında olacak. Geçmişte İstanbul'a yakışmayan ve hayvanlara eziyet eden kurban kesimleri yapılırdı. Şimdi çok şükür giderek modernleşen kurban kesim ve satış merkezlerimiz var. İlçe belediyelerine ve STK’lara da kurban kesimi için destek veriyoruz. Uzun bayram tatilinde sıla-i rahim yapmak isteyen vatandaşlara trafik kurallarına uymaları ve uykusuz, yorgun olarak araç kullanmamaları tavsiye ediyoruz."

Topbaş, Dünya Polis ve İtfaiye Oyunları 2017'de "Dünya Ultimate (En Sıkı) İtfaiyeci Ödülü"nü alarak altın madalya kazanan itfaiye ekibiyle bayramlaştı. Topbaş, itfaiye ekibinin dünya birinciliği aldığını ifade ederek, onları kutlayıp tebrik ettiğini söyledi.

Topbaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gerçekten mutluluk verici bir tablo. Çünkü orada dünyanın en büyük kentlerinin itfaiyeleriyle yarıştılar. Hani dedik ya biz, 'İstanbul itfaiyesi New York itfaiyesi ile yarışıyor' diye. Hamdolsun, artık birinciliği alabilecek bir ölçüye geldik. Bu, önemli bir gurur kaynağı. İtfaiyemizin hangi noktaya geldiğinin işaretidir bu. İtfaiyemizi güçlendirerek, daha ileriye doğru gitmeye çalışıyoruz. İnsanlarımızın can ve mal güvenliği açısından önemli bir hizmet veriliyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. İtfaiye'de çalışmış ve müdahale ederken hayatını kaybetmiş şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :