İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu

İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu

Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı Arar: "Bundan sonra da eleştiri ve önerilerimizle avukat meslektaşlarımızın sözcüsü olmayı sürdüreceğiz. 'Yeni Baro' hedefimiz devam ediyor. Şeffaf, sosyal, çalışkan, çoğulcu ve demokratik bir baronun İstanbul’a kazandırı

Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı Abdullah Arar, "Bundan sonra da eleştiri ve önerilerimizle avukat meslektaşlarımızın sözcüsü olmayı sürdüreceğiz. 'Yeni Baro' hedefimiz devam ediyor. Şeffaf, sosyal, çalışkan, çoğulcu ve demokratik bir baronun İstanbul’a kazandırılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Ümit Kocasakal'ın yeniden baro başkanı seçildiği İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu'na ilişkin yazılı açıklama yapan Arar, seçim sonuçlarını saygıyla karşıladıklarını dile getirerek, seçime giren bütün grupları ve adayları tebrik ettiğini aktardı.

Seçilen başkan ve yöneticilere başarı dileyen Arar, adaylığı boyunca idealleri için destek ve oy veren platform yöneticileri ve mensupları başta olmak üzere tüm üyelere teşekkür etti.

Arar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Tekliflerimize destek vererek kabul edilmesini sağlayan meslektaşlarımıza da özellikle teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi, KDV'nin yüzde 18'den 8'e düşürülmesi için girişimde bulunmak üzere Yönetim Kuruluna yetki verilmesi, Avukatlık Kanunu ile ilgili komisyon kurulması ve adliyelerde kreş açılması tekliflerimiz genel kurulda kabul edildi. Ayrıca, aidatın arttırılması çabaları da grubumuzun çalışmasıyla engellendi. 

Baro yönetimini yakından izleyeceğiz. Bundan sonra da eleştiri ve önerilerimizle avukat meslektaşlarımızın sözcüsü olmayı sürdüreceğiz. 'Yeni Baro' hedefimiz devam ediyor. Şeffaf, sosyal, çalışkan, çoğulcu ve demokratik bir baronun İstanbul’a kazandırılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu bizim için insanlık mücadelesidir. Avukatlarımız daha iyi bir baroyu hak ediyor. Baro mücadelemiz, adaletli bir dünya mücadelemizin önemli bir parçasıdır."

 

Kaynak:Haber Kaynağı