İstanbul Barosu Genel Kuruluna doğru

İstanbul Barosu Genel Kuruluna doğru

Avukat Hasan Kılıç, ekim ayında yapılması planlanan genel kurulda baro başkanlığına aday olduğunu açıkladı

İSTANBUL (AA) - Avukat Hasan Kılıç, ekim ayında yapılacak İstanbul Barosu Başkanlığı seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir grup avukatla basın açıklaması yapan avukat Hasan Kılıç, ülkede hukuk devleti ilkesinin tahrip edildiği ve hukukun politik bir araca dönüştüğünü öne sürdü.

Kılıç, bu koşullarda bütün hukukçuların ve yurttaşların ortak duyarlığını dile getirmek ve hukuku savunmak için ekim ayında yapılacak baro genel kurulunda aday olduğunu söyledi.

Avukat Kılıç, avukatlar olarak var güçleriyle adaletin gerçekleşmesi için savunmayı yeniden etkin hale getireceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Unutulmamalıdır ki savunma yoksa yargı da yoktur, yargı yoksa hukuk güvenliği de yoktur. 79 baro,112 bin avukat, 25 bin stajer avukat ve çalışanların tamamının köklü sorunları var ve bu sorunların görmezden gelinmemesi gerekir. "

Kılıç, 8 yıldır yönetim kurulu üyeliği yaptığı, 15 yıldır da her türlü kademesinde görev aldığı İstanbul Barosu'nun artık çalışamaz hale getirildiğini iddia ederek, "Tüm seçmenlerimizin oy kullanabileceği bir ön seçim talebimiz birkaç defa en üst düzeyde kişiler tarafından reddedilmiştir. Sadece belli kişilerin iki dudağı arasına bırakılmaya çalışılmıştır, biz durumu reddediyoruz. Bu koşullar altında İstanbul Barosu Başkanlığına aday olduğumu açıklıyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :