İstanbul, Ankara ve İzmir'de İYİ Parti’ye ’billboard engeli’

İstanbul, Ankara ve İzmir'de İYİ Parti’ye ’billboard engeli’

İstanbul, Ankara ve İzmir'de Büyükşehir Belediyelerinin baskısıyla asılmayan İYİ Parti seçim afişleri, partiden sert bir açıklamayla protesto edildi.

İYİ Parti, seçim kampanyası için hazırlanan afişlerin İstanbul, Ankara ve İzmir'de belediyeler tarafından sansürlenmesine karşı sert bir tepki gösterdi. Parti sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, afişlerin asılmasını engelleyen belediyelerin şirketlerle yapılan anlaşmalara rağmen müdahalede bulunduğu iddia edildi.

Açıklamada, belediyelerin sansür uygulamasına karşı partinin direniş gösterdiği vurgulanarak, "Belediyelerden gelen sansüre hayli hayli direniriz" denildi. Parti yetkilileri, kampanya içeriğini görenlerin büyük bir telaş içinde engel olmaya çalıştığını ifade ederken, partinin kuruluşundan bu yana birçok engelle mücadele ettiği ve demokrasiyi savunduğu belirtildi.

Ayrıca, açıklamada iktidarın sansür ve baskıcı taktiklerini kopyalayan ana muhalefet partisine yönelik eleştirilerde bulunularak, "İşte bu vesileyle tüm ilgililere duyurulur; biz iktidar eliyle uygulanan sansüre direndik, belediyelerden gelen sansüre hayli hayli direniriz. Biz iktidarın kendisine boyun eğmedik, taklidine hiç eğmeyiz. Elinizden geleni ardınıza koymayın" denildi.

İYİ Parti, demokrasi ve ifade özgürlüğüne vurgu yaparak, belediyelerin müdahalesine karşı dik duruşunu sürdüreceğini belirtirken, seçim sürecinde yaşanan bu sansür olayının kamuoyu tarafından yakından takip edilmesi bekleniyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de İYİ Parti’ye ’billboard engeli’

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.