İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

GÜNFİAD Genel Başkanı Söylemez: "Başta Kürt halkı olmak üzere tüm kamuoyu dikkatli ve sağduyulu davranmalı"

ŞANLIURFA (AA) - Güneydoğu Anadolu Dernekler Federasyonu (GÜNFİAD) Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, İstanbul Adliyesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırılara ilişkin, kamuoyunu dikkatli ve sağduyulu davranmaya davet etti.

Söylemez, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıda şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü belirtti.

Ülkenin huzurunu hedef alarak, bazı namertlerin ülkeye hizmet edenlerin hayatına kastettiğini vurgulayan Söylemez, tuzaklara karşı dikkatli olunması gerektiğine işaret etti.

Söylemez, kötü senaryolara ilişkin dikkatli olunması çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:

"Seçimler yaklaştıkça, eski ve kötü zihniyetin kalıntıları ülkemizdeki refahı ve barışı hedef almaya devam edecektir. Başta Kürt halkı olmak üzere tüm kamuoyu dikkatli ve sağduyulu davranmalı. Bu tür yurt dışı ve kalleşçe düzenlenen saldırlar karşısında siyasi görüşümüz ne olursa olsun dün olduğu gibi bugün de dimdik durmalıyız.  Bu ülkede senelerce birileri kendini devletin üzerinde görerek üstünlerin hukuku ile fakir fukarayı hedef aldı. Ne zaman ülkemiz kabuk değiştirmeye başladıysa silahlar sustuysa yine kötü senaryolar ile istikrar hedef alındı."

Kaynak:Haber Kaynağı