İstanbul Adliyesindeki terör saldırısı

İstanbul Adliyesindeki terör saldırısı

AY-BİR Başkanı Balcı:

ANKARA (AA) - İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AY-BİR) Başkanı Yusuf Balcı, İslam coğrafyası savaş ve terör belasıyla  uğraştırılırken, İslam dünyasının parlayan yıldızı Türkiye'nin istikrarına darbe vurmak, Türkiye'nin önünü kesmek için sinsi ve kirli oyunlar oynandığını belirtti.

Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Adliyesindeki terör saldırısında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini nefretle kınadıklarını bildirdi.

Şehit savcıya rahmet, yargı camiası ve millete başsağlığı dileyen Balcı, "Bugün, İslam coğrafyası savaş ve terör belası ile uğraştırılırken, İslam dünyasının parlayan yıldızı Türkiye'nin istikrarına darbe vurmak, Türkiye'nin önünü kesmek için sinsi ve kirli oyunlar oynanmaktadır" ifadesini kullandı.

Türkiye bu oyunun değişik versiyonlarını 1980 öncesinde "sağ-sol kavgası", 1984'ten sonra da "etnik milliyetçiliğe dayalı terör" olarak yaşadığını belirten Balcı, şunları kaydetti:

"Oyun aynı oyun. Ülkemiz demokratik sistem içinde büyük bir atılım gayretindeyken, Türkiye'ye patinaj yaptırmak isteyenlere milletimiz ferasetiyle fırsat vermeyecektir. Özellikle yeni Türkiye'yi inşa edecek gençlerimizin de yakın tarihimizden ders alarak ülkemizin geleceğine sahip çıkacaklarına inancımız tamdır. AY-BİR olarak, ülkemizin geleceğine kasteden bu menfur saldırıyı kınıyor, tüm akıl ve vicdan sahibi akademisyen, yazar ve aydınları teröre karşı çıkmaya çağırıyoruz."

 

Kaynak:Haber Kaynağı