İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Erzincan'da hakimler, savcılar ve avukatlar, saldırıyı kınadı

ERZİNCAN (AA) - İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı, Erzincan'da kınandı; şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için Niğde'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Erzincan'da hakimler, savcılar ve avukatlar, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısını kınamak için adliye önünde bir araya geldi. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, İstanbul Adliye Sarayı'nda görevli savcı Mehmet Selim Kiraz'ın çalışma odasında hunharca katledildiğini belirterek, saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Aldemir, "Saldırı sonucu şehit olan meslektaşımızın tek bir amacı vardı; evine ekmek götürmek. Berkin Elvan da evine ekmek götürüyordu, ikisi de aynı amaçla gidiyordu. Acaba bu hakkı kim teslim edecek" diye konuştu.

Hakim ve savcılar ile savunmanın önemli ayağı olan avukatların karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını belirten Aldemir, şunları söyledi:

"Avukat süsü vererek içeri giriyorlar. Avukatlarımız bizim için çok önemli, avukatlarımız da bu konuda duyarlı. Biz biriz, beraberiz, onu vurgulamak amacıyla da burada toplandık. Şehit düşen meslektaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum, inşallah son olur. Artık hakimlerimize, savcılarımıza, avukatlarımıza eller uzanmasın. Hak uğruna, savunma uğruna mücadele eden insanların artık zarar görmesini istemiyoruz."

Erzincan Baro Başkanı Cemalettin Özer ise "Bu olay, en kutsal hak olan yaşama yönelik bir terör olayıdır. Bu terör olayını şiddetle kınıyoruz" dedi.

 

- Niğde'de gıyabi cenaze namazı kılındı 

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için Niğde'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Dışarı Camisi'nde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından açıklama yapan AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, "Şehidimizin mekanı cennet olsun" dedi.

Birlik beraberlik mesajları veren Özdemir, "Şehit savcımıza rahmet, ailesine sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Niğde Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özdemir ise "Terörü lanetliyoruz. Terör, insanlık suçudur. Bunu en yüksek sesle haykırmak AK Gençliğin boynunun borcudur" dedi.

 

- Sivas Barosu'ndan kınama mesajı

Sivas Baro Başkanlığı, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısına ilişkin kınama mesajı yayımladı.

Mesajda, "İstanbul Adliyesi'nde, Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'a yapılan terörist saldırıyı lanetliyor, kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve yargı camiasına başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı