İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın okul arkadaşı Işıklar:

MERSİN (AA) - Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, ortaokul ve liseden arkadaşı Mithat Aygün Işıklar, "Kiraz, Çok ders çalışırdı, iyi bir hukukçu olacağı o zamandan belliydi. Kimseyi kırmamaya özen gösteren biriydi" dedi.

Işıklar, AA muhabirine, şehit Savcı Kiraz ile Mersin İmam Hatip Ortaokulu'nda 3, lisede de 4 yıl okuduklarını söyledi.

Kendisinin, Dicle Üniversitesi'nin coğrafya bölümünü, Kiraz'ın da hukuk fakültesini kazandığını belirten Işıklar, şöyle konuştu:

"Bir yıl aynı yurtta kaldık. Hatta aynı ranzayı paylaştık. Kiraz, daha sonra İstanbul Üniversitesi'ne geçti. Erzincan'da ve Osmaniye'de çalıştı. Yaz aylarında zaman zaman görüşüyorduk. Bazen telefonla görüşüyorduk. Dünkü olayı duyduğumda çok üzüldüm. Binlerce savcı içinden tanıdığım bir tane savcı arkadaşım Selim'in olamayacağını düşündüm ama Selim Kiraz ismini duyunca elim, ayağım boşaldı."

Kiraz'ı, "çok değerli bir arkadaş" olarak tanımlayan Işıklar, "Çok ders çalışırdı, iyi bir hukukçu olacağı o zamandan belliydi. Kimseyi kırmamaya özen gösteren biriydi. İbadetlerini mümkün oldukça yerine getiren, helal, haram konusunda çok duyarlı bir kardeşimizdi" dedi.

Terörün nereden gelirse gelsin lanetlenmesi gerektiğini kaydeden Işıklar, bu konuda bazı kişilerin duyarsız kalmasına üzüldüğünü kaydetti.

- "Lisede terzilik yaptı"

Kiraz'ın akrabası Cemile Kiraz da şehit savcıyla yaz tatillerinde Mersin'e geldikçe görüştüklerini söyledi.

Olayı, kardeşinden öğrendiğini aktaran Kiraz, "Olayı öğrenince şoke oldum. Ailesini aradım, haberin doğru olduğunu söylediler, dua etmemizi istediler. Savcımız hastaneye kaldırılınca eşim, kardeşleriyle İstanbul'a gitti" dedi.

Kiraz, şehit savcının lise yıllarında, terzi olan bir yakınına yardım ettiğini anlatarak, "Lisede hem terzilik yapıyordu hem de okuyordu" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı