İstanbul Adliyesindeki terör saldırısı

İstanbul Adliyesindeki terör saldırısı

Şehit Savcı Kiraz için İzmir Adliyesinde tören düzenlendi- İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Atik: "Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet, emellerine asla kavuşamayacak, milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir"

İZMİR (AA) - İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Emin Atik, dün İstanbul Adliyesindeki terör saldırısının arkasındaki zihniyetin emellerine asla kavuşamayacağını, milli birlik ve beraberliğe zarar veremeyeceğini söyledi.

İstanbul Adliyesinde dün şehit edilen Savcı Mehmet Emin Kiraz için İzmir Adliyesinde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Emin Atik burada yaptığı konuşmada, Kiraz'ın 31 Mart'ta uğradığı saldırıda şehit olduğunu, adalet camiasının her mensubunun şehidine ağladığını belirtti.

Görevi başındayken şehit olan meslektaşlarının kutsal emanetine, aynı kararlılıkla tüm yargı camiasında hukuk kuralları içerisinde sahip çıkacağını dile getiren Atik, "Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet, emellerine asla kavuşumayacak, milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. İnsanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kargaşa ortamının önündeki en büyük engel her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır. Bu tarz saldırılar hiçbirimizi çıktığımız yoldan alıkoyamayacak ve yıldıramayacaktır. İzmir Adliyesi olarak menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize rahmet, ailesine ve yargı camiasına başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

-"Saldırı Türk milletine yapılmıştır"

İzmir Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Korkmaz, meslektaşlarına yapılan alçakça saldırıyı nefretle kınadıklarını ifade etti.

Hakim ve cumhuriyet savcılarının Türk milleti adına bağımsız yargıyı büyük fedakarlıklar yaparak, özveriyle çalışarak ve sağduyuya dayanarak tarafsız şekilde temsil ettiğini belirten Korkmaz, "Bu menfur saldırı şehit cumhuriyet savcımıza değil adına görev yaptığı Türk milletine yapılmıştır. Bu tür saldırılar hukuk devletinin teminatı olan bağımsız Türk yargısını asla sindiremeyecektir. Türk yargısı her zaman olduğu gibi hiçbir güç ve kuvvetin etkisinde kalmadan bağımsız bir şekilde görevini ifa etmeye devam edecektir" diye konuştu.

-Gözyaşlarına engel olamadı

İzmir Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Celal Kocabaş ise güçlükle yaptığı konuşması sırasında gözyaşlarına engel olamadı.

Bir arkadaşlarını şehit vermenin üzüntüsünü yaşadıklarını, bu saldırının Türk devletine yapıldığını belirten Kocabaş, "Devletimizi, yargımızı, adaletimizi yok etmek istiyorlar ama biz buna karşı direneceğiz. Söyleyecek söz bulamıyorum, konuşamıyorum. Geride bir eş, iki evlat bıraktı.   Ruhuna Fatiha gönderelim. Allah mekanını cennet etsin" ifadelerini kullandı.

Cenaze törenine katılmak üzere İstanbul'a giden İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru'nun katılamadığı törene, savcılar, hakimler, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :