İstanbul Adalet Sarayı'na Yapılan Terör Saldırısında 40 Şüpheli Gözaltına Alındı

İstanbul Adalet Sarayı'na Yapılan Terör Saldırısında 40 Şüpheli Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki terör saldırısında 40 şahsın gözaltına alındığını açıkladı. Saldırıda 2 terörist etkisiz hale getirildi, 5 kişi yaralandı ve 1 vatandaş hayatını kaybetti.

İstanbul Adalet Sarayı'na bugün öğle saatlerinde düzenlenen silahlı terör saldırısıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, adliyeye gelerek açıklamalarda bulundu. Saldırının detaylarını paylaşan Bakan Yerlikaya, saldırganların kimliklerini ve saldırı anındaki eylemlerini aktardı.

Bakan Yerlikaya, silahlı saldırı girişiminin ardından İstanbul Emniyeti'nin hızlı bir operasyon düzenlediğini ve şu ana kadar 40 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti. Saldırıda iki DHKP-C terör örgütü üyesi, Emrah Yayla ve Pınar Birkoç'un etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Saldırı sırasında 3 polis memuru ve 2 vatandaşın yaralandığını, maalesef bir vatandaşın ise hayatını kaybettiğini dile getiren Bakan Yerlikaya, yaralıların tedavilerinin devam ettiğini ifade etti. Bakan, saldırının detaylarına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Teröristler, E-5 yan yolundaki bir duraktan metrobüsten indikten sonra adliye yönüne geçiş yapmışlardır. D blok önündeki görevli polis memurlarımız tarafından durdurulmuş ancak kadın terörist önce biber gazı sıkmış, ardından da silahla ateş etmiştir. Polis memurumuz yaralanmıştır. Teröristler, Çağlayan adliyesi C blok istikametine doğru koşmuş, burada çıkan çatışmada her iki terörist de etkisiz hale getirilmiştir. 1 vatandaşımız teröristlerin açtığı ateşle hayatını kaybetmiştir."

Bakan Yerlikaya, saldırının detaylarının yargı sürecinin tamamlanmasının ardından paylaşılacağını vurguladı. Ayrıca, İstanbul Emniyeti'nin hızlı bir operasyonla 25 adrese baskın düzenlediğini ve 40 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti. Terörle mücadelede kararlılıkla devam edileceğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, halkın güvenliği ve huzuru için gereken her türlü tedbirin alınacağını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.