İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamaları protesto edildi

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamaları protesto edildi

Anadolu Gençlik Derneği üyesi grup, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlara kapatılmasını protesto etti

İSTANBUL (AA) -   Anadolu Gençlik Derneği  (AGD) üyesi grup, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlara kapatılmasını protesto etti

İsrail'in Levent'teki İstanbul Baskonsolosluğu önünde toplanan AGD üyeleri, "Hayat İman ve Cihad" pankartı açarak, "Cenk Cihad Şehadet", "Kahrolsun İsrail", "Oluk Oluk Kan Aksa Kurtulacak El Aksa", "Hamas'a Selam Direnişe Devam", "İstanbul Kudüs'e Bin Selam" sloganları attı. Gruptakiler, AGD, Saadet Partisi flaması, Filistin bayrakları ve "Kahrolsun İsrail" dövizleri taşıdı.
Kuran'ı Kerim tilavetinin ve çeşitli marşların okunduğu protestoda AGD İstanbul İl Başkanı Ali Uğur Bulut, Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu hatırlatarak, İsrail'in Filistin'de ve Mescid-İ Aksa'da kan dökmeye devam ettiğini söyledi.

Bulut, son üç haftadan beri İsrail'in Mescid-i Aksa'da Müslümanların ibadet etmesini yasakladığını belirterek, "Maalesef katil İsrail, Mescid-i Aksamız'da ezan sesini bile yasaklama cüretini gösterebilmiştir. İlk kıblemizde, Mescid-i Aksamız'da ezan sesi yasaklanabiliyor. Bu utançla yaşanabilir mi? İsrail, bu bölgede bütün kardeşlerimizi katlederken bunu da yapabiliyor. İsrail tüm bunları yaparken, Müslüman ülkelerin yöneticileri sessiz kalıyor, hiçbir şey yapmıyorlar. Sadece ve sadece kınamayla yetiniyorlar. İsrail'in yaptıklarının önüne geçmek için İslam birliğini kurmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu

"Artık boş laf ve edebiyat dönemi bitmiştir" diyen Bulut, Müslüman ülkelerin yöneticilerinden İsrail'e baskı yapması gerektiğini ifade etti.  

Bulut, konuşmasının sonunda Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında mahsur kalan işçilerin kurtulması için dua etti ve gruptakilerden de gece boyunca dua etmelerini istedi. 

İsrail'in bayrağının yakıldığı protesto eyleminde, Filistinliler için dua edildi. Konuşmaların ardından bir süre daha slogan atan ve bazı marşlar okuyan gruptakiler dağıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı