İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun ile Çankırı İl Gençlik Kolları üyeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi.Site Camisi'nde ikindi...

SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun ile Çankırı İl Gençlik Kolları üyeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi.

Site Camisi'nde ikindi namazının ardından toplanan grup adına açıklama yapan AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanı Vekili Köksal Coşkun, İsrail'in 1967'den bu yana işgal altında tutmakta olduğu Kudüs'te 14 Temmuz günü ve sonrasında yaşananların bir kez daha tüm Müslümanları derinden yaraladığını söyledi.

İsrail'in varlığını terörle sürdürdüğünü öne süren Coşkun, "14 Temmuz Cuma günü Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı üç gün boyunca ibadete kapatmış ve ezanın dahi okunmasına yasaklamıştır. Bu üç gün boyunca İsrail, Aksa'nın resmi görevlilerinin girişini bile engellerken kendi istihbarat görevlileri ile arama adı altında Aksa'ya baskın düzenleyerek tarihi eserlere, belgelere ve asırlık el yazması kitaplara zarar vermiştir. İsrail, bu davranışları ile yaptığı yanlışlara yenilerini eklemeye devam etmektedir." dedi.

Türkiye'nin Mescidi Aksa'nın özgür olduğunu haykırdığını aktaran Coşkun, şöyle devam etti:

"Ey İsrail, buradan haykırıyoruz. Komutanı Hz. Muhammed olan ümmet size boyun eğmez. Ey İsrail, en iyi bildiğiniz şeyi size tekrardan hatırlatıyoruz bu millet zulmünüze izin vermez. 'Git evladım şehadet nasip olsun' diyen Kudüslü anneleri yenemezsiniz. Siz hangi hesabı yaparsanız yapın şehadet bizim için bir vuslattır bizim her bir şehidimiz azmimizi artırır. Unutmayın ki zafer inananlarındır ve hesap yapanların en hayırlısı da Allah'tır."

Coşkun, yaptıkları açıklama ile tüm dünyaya Kudüs'ün sahipsiz olmadığını beyan ettiklerini kaydetti.

- Çankırı

İkindi namazının ardından Ahmet Yesevi Cami'si önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan AK Parti Çankırı Gençlik Kolları Başkanı Koray Erdoğan, Kudüs'te yaşananların tüm Müslümanları derinden yaraladığını söyledi.

Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı gösterilmesinin hukuki bir yükümlülük olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya yönelik güven ortamını yok edip barışı dinamitleyecek tüm insancıl hukuk ihlallerini kınıyor, uluslararası kuruluşları hakları ihlal eden Müslümanların haklarını korumaya davet ediyoruz. Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette küstah İsrail'in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması aşağılık bir davranıştır."

İsrail aleyhine çeşitli sloganlar atan grup, daha sonra dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :