İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanı Çelebi:"İsrail kurulduğundan beri kaç kez protesto edildi, kaç kez basın açıklamalarına konu oldu sayamıyoruz. Bütün bu sonuçsuz girişimlerin sebebi, Kudüs'ün sadece Filistinlilerin meselesi olduğunu zanneden İslam

ANKARA (AA) - AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanı Kurtcan Çelebi, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine ilişkin, "İsrail kurulduğundan beri kaç kez protesto edildi, kaç kez basın açıklamalarına konu oldu sayamıyoruz. Bütün bu sonuçsuz girişimlerin sebebi, Kudüs'ün sadece Filistinlilerin meselesi olduğunu zanneden İslam dünyasıdır." dedi.

AK Parti Ankara Gençlik Kolları üyeleri ve bazı vatandaşlar, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti.

İkindi namazının ardından Hacı Bayram Camisi'nin avlusunda toplanan grup, "Kahrolsun İsrail", "Filistin'e uzanan eller kırılsın", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı, "Ankara sokaklarının Kudüslü çocuklarıyız", "Kudüs esirken hiçbir şehir özgür değil" pankartları açtı.

Kurtcan Çelebi, yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in bir haftadan bu yana dini nefret terörünü dünyaya göstermeye başladığını belirtti.

İsrail'in, kendisine medeni yollardan hiçbir şey anlatılamadığını dünyaya gösterdiğini ifade eden Çelebi, "İşkence ve katilliğin devlet politikası olduğu bu ilkel ve barbar sözüm ona devleti kınamıyoruz. Zira şeytanı kınamak hiçbir sonuç vermiyor. İsrail kurulduğundan beri kaç kez protesto edildi, kaç kez basın açıklamalarına konu oldu sayamıyoruz. Bütün bu sonuçsuz girişimlerin sebebi, Kudüs'ün sadece Filistinlilerin meselesi olduğunu zanneden İslam dünyasıdır." diye konuştu.

Kurtcan Çelebi, İsrail'in daha iki eliyle bir tüfeği kaldıramayacak yaştaki 300 Filistinli çocuğu terör suçuyla içeri aldığını dile getirdi.

İsrail'in yer kürede girdiği hiçbir toprakta istenmeyeceğini vurgulayan Çelebi, şunları kaydetti:

"Hayatınız boyunca sürgün yaşayacaksınız, hiçbir toprak size yurtluk olmayacak. Bin katı büyük ordunuz olsa da Hamas geceleri rüyanıza girecek. Siz, cehennemin yaratılış sebebisiniz. Değil 1967 sınırlarına çekilmek, son Müslüman'ın kısası alınmadan sizlere olan öfkemiz dinmeyecek. Siz, insan türünün utancısınız. Ey Amerikan sancağı altında Kur'an okumaktan çekinmeyen Körfez Arapları, uyanın. Zira ithal taşlardan sarayınız sizi azaptan koruyamayacak."

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :