İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

FKÖ Yürütme Konseyi Üyesi Ebu Yusuf:"Filistin yönetimi, Filistinli gruplar ve dini otoriteler arasında, elektronik metal arama dedektörlerin kaldırılması, Aksa girişlerine kamera koyulmaması ve İsrail'in Aksa'yı kontrol altına alma yönündeki tüm çabaların

RAMALLAH (AA) - Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi'nin, İsrail tarafından Mescid-i Aksa'nın kapılarına kamera konulmasını kesinlikle reddettiği bildirildi.

FKÖ Yürütme Konseyi Üyesi Vasıl Ebu Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Kudüs'teki uygulamalarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Tıpkı elektronik metal arama dedektörleri gibi kameraları da reddettiklerini dile getiren Ebu Yusuf, "Filistin yönetimi, Filistinli gruplar ve dini otoriteler arasında, elektronik metal arama dedektörlerin kaldırılması, Aksa girişlerine kamera koyulmaması ve İsrail'in Aksa'yı kontrol altına alma yönündeki tüm çabalarının reddedilmesi konusunda görüş birliği var." ifadelerini kullandı.

Vasıl Ebu Yusuf, halihazırda devam eden krizi çözmenin tek yolunun Aksa'nın önceki durumuna kavuşması olduğunu da söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :