İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

Elazığ'da toplanan grup, İsrail'i protesto etti

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi.

Öğretmenevi önünde Filistin bayraklarıyla toplanarak tekbir getiren grup, "Kahrolsun İsrail, Mescid-i Aksa'ya selam, direnişe devam, oluk oluk kan aksa kurtulacak Mescid-i Aksa, zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şube Başkanı Recep Koca, yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu söyledi.

İsrail'in kurulduğu günden bu yana İslam ülkelerine terör ihraç ettiğini belirten Koca, "Geçtiğimiz cuma günü Mescid-i Aksa'da üç Müslüman'ı şehit eden İsrail, Müslümanları Mescid-i Aksa'ya sokmamak için elinden geleni yapıyor." dedi.

Mescid-i Aksa'nın savaş alanına döndüğünü anlatan Koca, "İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın her kapısında sözde 'İsrail polisi' denilen katiller sürüsü bekliyor. Mescidin kliniği tarumar edilmiş, içerideki tüm dolapların kapıları kırılmış, ve içerisi savaş alanına çevrilmiş durumdadır. Siyonist İsrail istediği zaman ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmesini yasaklamaktadır." ifadelerini kullandı.

Müslüman ülkelerin siyonist İsrail ile ilişkilerini kesmesi gerektiğini belirten Koca, şunları söyledi:

"İsrail'in, 'Mescid-i Aksa bizim elimizde, açılıp kapanmasında ilk ve son söz İsrail'e aittir. Diğer devletlerin konu ile ilgili ne düşündüklerini umursamıyoruz.' demesi, bir meydan okumadır. Bu meydan okumaya İslam ülkelerinin yöneticileri en ufak bir tepki gösterememektedir."

Müslümanların İsrail'e karşı birlik içinde olması gerekiyor. Müslümanlar, İsrail'e karşı birlikte hareket ettiklerinde İsrail'in ne kadar çaresiz kalacağını da biliyoruz. Siyonist İsrail yaptıklarının hesabını er ya da geç verecektir. Bizi üzen bütün bu küstahlıklar karşısında Müslüman topluluklarının sessiz kalmasıdır. Bizler 15 Temmuz kalkışmasının arkasında üst aklın, siyonizmin olduğundan zerre şüphe duymuyoruz. Filistin topraklarında İsrail olduğu müddetçe yeryüzünde barış tesis edilemez."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :