İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

Antalya ve Burdur'da gerçekleştirilen eylemler ile İsrail'in ihlalleri protesto edildi

ANTALYA/BURDUR (AA) - Antalya ve Burdur'da, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine karşı protesto gösterisi düzenlendi.

Antalya'daki Kazım Özalp Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, İsrail aleyhine slogan attı. Ellerinde Filistin bayrakları ve dövizler bulunan vatandaşlar, ihlallere tepki gösterdi.

Akdeniz Dayanışma Platformu Sözcüsü Mehmet Yıldırım, grup adına yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaller karşısında içlerinin kan ağladığını söyledi.

"İslam alemi bir olmadıkça bu yaşananlar son olmayacak." diyen Yıldırım, İslam aleminin paramparça olduğunu ifade etti.

Kudüs'ün stratejik, politik ve ekonomik bir amaç olmadığını, iman meselesi olduğunu dile getiren Yıldırım, "Kudüs bir Filistin, Arap sorunu değil, insanlık sorunudur. Gün, Mescid-i Aksa'yı yalnız bırakmama günüdür. Mescid-i Aksa'ya ilişkin ümmetin umudu, mazlumların duası olan Anadolu'dan, devletimizden acil ve somut adımlar bekliyoruz." dedi.

Grup, bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

- Burdur

Burdur'da Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları üyeleri, çeşitli sloganlar attı. Kalabalık içindeki bazı çocuklar, Filistin bayrağı taşıdı.

Memur-Sen Burdur İl Başkanı Murat Bulut, yaptığı konuşmada, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün çığlığına kulak vermek için bir araya geldiklerini söyledi.

Mescid-i Aksa'nın sahipsiz olmadığını vurgulayan Bulut, "Kanımızın son damlasına kadar Mescid-i Aksa'ya sahip çıkacağımızı şu anda bütün dünyaya Burdur'dan haykırıyoruz. Mescid-i Aksa bizim için Mekke, Medine kadar önemlidir. Mescid-i Aksa düşerse Mekke, Medine, İstanbul ve biz düşeriz. Allah'ın izniyle bu düşüşe izin vermeyeceğimizi İsrail ve onun destekçilerine buradan haykırıyoruz." diye konuştu.

Anadolu Gençlik Derneği Burdur Şube Başkanı Musa Sayar ise Filistin'de olup bitenleri yakından takip ettiklerine ve İsrail'in yaptıkları karşısında duyarsız kalmayacaklarına dikkati çekti.

Sayar, "İsrail er ya da geç yaptıklarının hesabını verecektir." ifadesini kullandı.

Dua edip, tekbir getiren grup tarafından daha sonra İsrail bayrağı yakıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :